Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pita (arabský) chléb

Popis receptu: 
Chleb, který se používá v mnoha kulturách a kombinovat ho mužete s čímkoli...
Autor: Andrea Nosková
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    dva hrnky mouky (pracuji s hladkou, je možno měnit) lžičku sušeného droždí (nebo +-10g čerstvého, se sušeným se mi lépe a rychleji pracovalo) lžičku cukru (moučka, whatever - lze i bez) půl lžičky soli hrnek vlažné vody

Příprava jídla

Do mísy nasypeme mouku, droždí, cukr, sůl a promícháme, postupně přidáváme vlažnou vodu a mícháme vznikající hmotu. Jakmile je hmota alespoň trošku konzistentní hněteme těsto poctivých 10 minut! Občas si můžeme vypomoci troškou mouky. Těsto dáme do mísy (pomoučené dno) a necháme v teple a zakryté utěrkou nakynout (45-60 minut). Těsto opatrně vyndáme a rozdělíme na tři části a z každé části vytvoříme kouli (cca velikost malé pěstičky), kterou necháme chvilku odpočinout. Každou rozválíme do kulaté placky - 15-20 cm v průměru a 3-4mm tlusté Vyválené placky necháme opět odpočívat (cca 10min, nevynechat!) Mezitím si rozpálíme troubu na cca 200-220 stupňů Pečeme na nejnižším patře. Odpočatou pita placku v rychlosti přemístíme do trouby a při ideálních podmínkách se vám placka krásně nafoukne během 4 minut. Jakmile se placka nafoukne, v rychlosti ji otočíme a dále pečeme už asi jen minutu až minutu a půl. (pokud se vám placka stejnoměrně nenafoukne - nezoufejte) Všechny ostatní placky přidávejte na sebe a nechte je takto kompletně vychladnout po vychladnutí budou perfektně měkké a pouze na některých vypečenějších lokacích křupavé! pitu skladujte v neprodyšném obalu, nebo ještě lépe ihned spotřebujte
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Ukradeno i s fotkou od Pana Cuketky: http://www.cuketka.cz/?p=262...To se nedělá!
Obrazek uzivatele
Milá Terezo, do uživatelských receptů nijak nezasahujeme, ale souhlasíme s Vámi, používat cizí obsah bez uvedení zdroje vážně není v pořádku.

Přidat komentář