Univerzální recept na dobrý chléb a jeho tři obměny. Chléb z domácí pekárny můžete připravovat v různých obměnách a přidávat semínka, opečenou cibulku, česnek nebo aromatické koření podle vlastní chuti.
Suroviny
melasa
1
PL
voda
300
ml
teplá
mouka chlebová
200
g
mouka celozrnná
200
g
droždí sušené
1
ČL
sušené mléko
1
PL
sůl
1
ČL
Postup
1
Melasu rozpusťte ve vodě. Směs nalijte do domácí pekárny.
2
Přidejte sypké suroviny – oba druhy mouky, droždí a sušené mléko.
3
Osolte. Podle chuti můžete přidat další suroviny a koření, například podle našich inspirací na variace chleba z domácí pekárny.
4
Chleba pečeme na program Sprint (1 hodina příprava, 1 hodina pečení) – doba úpravy se může lišit v závislosti od typu pekárny.
Obměny
- Přidejte hrst nasekaných vlašských ořechů.
- Přidejte hrst směsi sušených bylinek.
- 50 g celozrnné mouky nahraďte müsli.