Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chléb
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Chléb z domácí pekárny

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 1 bochníček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 838 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 149 g
Tuky 8 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Univerzální recept na dobrý chléb a jeho tři obměny. Chléb z domácí pekárny můžete připravovat v různých obměnách a přidávat semínka, opečenou cibulku, česnek nebo aromatické koření podle vlastní chuti.

Související recepty

Suroviny

melasa 1 PL
voda 300 ml
teplá
mouka chlebová 200 g
mouka celozrnná 200 g
droždí sušené 1 ČL
sůl 1 ČL

Postup

1

Melasu rozpusťte ve vodě. Směs nalijte do domácí pekárny. 

2

Přidejte sypké suroviny – oba druhy mouky, droždí a sušené mléko. 

3

Osolte. Podle chuti můžete přidat další suroviny a koření, například podle našich inspirací na variace chleba z domácí pekárny. 

4

Chleba pečeme na program Sprint (1 hodina příprava, 1 hodina pečení) – doba úpravy se může lišit v závislosti od typu pekárny. 

Obměny

  • Přidejte hrst nasekaných vlašských ořechů.
  • Přidejte hrst směsi sušených bylinek.
  • 50 g celozrnné mouky nahraďte müsli.

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...