Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chléb
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 1 bochníček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 838 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 149 g
Tuky 8 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Univerzální recept na dobrý chléb a jeho tři obměny. Chléb z domácí pekárny můžete připravovat v různých obměnách a přidávat semínka, opečenou cibulku, česnek nebo aromatické koření podle vlastní chuti.

Suroviny

melasa 1 PL
voda 300 ml
teplá
mouka chlebová 200 g
mouka celozrnná 200 g
droždí sušené 1 ČL
sůl 1 ČL

Postup

1

Melasu rozpusťte ve vodě. Směs nalijte do domácí pekárny. 

2

Přidejte sypké suroviny – oba druhy mouky, droždí a sušené mléko. 

3

Osolte. Podle chuti můžete přidat další suroviny a koření, například podle našich inspirací na variace chleba z domácí pekárny. 

4

Chleba pečeme na program Sprint (1 hodina příprava, 1 hodina pečení) – doba úpravy se může lišit v závislosti od typu pekárny. 

Obměny

  • Přidejte hrst nasekaných vlašských ořechů.
  • Přidejte hrst směsi sušených bylinek.
  • 50 g celozrnné mouky nahraďte müsli.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...