Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 menší bochník

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2083 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 329 g
Tuky 38 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si z domácí pekárny voňavý chléb. Nikdy nebudete mít dost.

Suroviny

voda 350 ml
vlažná
olivový olej 2 PL
mouka pšeničná hladká 500 g
sůl 2 ČL
cukr 1 ČL
droždí sušené 1 ČL

1 Do pečicí nádoby pekárny vlijte vodu, olej, přisypte mouku, do jednoho rohu dejte cukr, do druhého sůl a nakonec droždí.

2 Pečte na program Základní (velikost malá, barva střední). Po upečení chléb vytáhněte z pečicí nádoby a nechte vychladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC:

Po akustickém signálu můžete do ciabatty přidat nasekané olivy nebo nasekaná sušená rajčata.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit