0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 menší bochník

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2083 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 329 g
Tuky 38 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si z domácí pekárny voňavý chléb. Nikdy nebudete mít dost.

Suroviny

voda 350 ml
vlažná
olivový olej 2 PL
mouka pšeničná hladká 500 g
sůl 2 ČL
cukr 1 ČL
droždí sušené 1 ČL

1 Do pečicí nádoby pekárny vlijte vodu, olej, přisypte mouku, do jednoho rohu dejte cukr, do druhého sůl a nakonec droždí.

2 Pečte na program Základní (velikost malá, barva střední). Po upečení chléb vytáhněte z pečicí nádoby a nechte vychladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC:

Po akustickém signálu můžete do ciabatty přidat nasekané olivy nebo nasekaná sušená rajčata.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit