Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový nákyp s ovocem

Rýžový nákyp s ovocem

Hodnocení receptu
3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2656 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 351 g
Tuky 113 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

rýže 1 hrnek
mléko 2 hrnky
sůl špetka
tuk 100 g
vejce 3 ks
ovocný kompot

Postup

1

Mléko zahřejeme, osolíme, vsypeme rýži, přidáme špetku soli a skořici.

2

Za stálého míchání přivedeme směs k varu, zmírníme a uvaříme doměkka. Během vaření je třeba rýži často míchat a případně dolévat mléko. Uvařená rýže by měla být mazlavá. Rýží odstavíme.

3

Žloutky ušleháme se změklým tukem do pěny a vmícháme je do zchladlé rýže.

4

Z bílků vyšleháme sníh a 2/3 dávky zlehka vmícháme k rýži.

5

Do vymazaného pekáče rozetřeme vrstvu rýže, poklademe okapaným ovocem, opět vrstvu rýže, navrch zbytek ovoce a 1/3 sněhu.

6

Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.

7

Než se nákyp zapeče, svaříme kompotovou šťávu na konzistenci sirupu, kterým poléváme jednotlivé porce nákypu.

Autor: martina.poj