Snídaňová miska s avokádem

Snídaňová miska s avokádem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2132 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 152 g
Tuky 140 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelená snídaně šampionů! 

Suroviny

banány 2 ks
zmrazený
avokádo 1 ks
zralé, zbavené pecky, oloupané a nakrájené
mango 1 ks
menší, zralé, zbavené pecky, oloupané a nakrájené
špenát 100 g
čerstvý nebo mrazený
mléko 250 g
lze nahradit jinou rostlinnou alternativou (mandlové nebo kokosové)
med 1 PL
limetová šťáva
podle chuti
Na semínkovou granolu
chia semínka 1 PL
lněná semínka 1 PL
dýňová semínka 4 PL
slunečnicová semínka 4 PL
kokos strouhaný 4 PL
či plátky
4 PL
mandlové plátky
skořice 1 ČL
mletá
med 2 PL
lze i javorový sirup nebo jiné sladidlo
Na dokončení
ovoce 175 g
čerstvé, podle sezony (banán, mango, maliny, borůvky…)

1 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Vsypte na něj semínka, kokos, mandle a skořici, přidejte med a všechno promíchejte. Pečte 10–15 minut a zhruba každých 5 minut promíchejte. Nechte vychladnout a sesypte do uzavíratelné nádoby. V té vám směs vydrží zhruba měsíc.

2 Banány, avokádo, mango, špenát, mléko, ořechové máslo a med dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Dochuťte limetovou šťávou a případně doslaďte. Rozdělte do misek, ozdobte ovocem, posypte pečenou semínkovou směsí a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Banán oloupejte, nakrájejte na kolečka a rozložte na tác vyložený pečicím papírem. Dejte zmrazit. Poté banán sesypte do sáčku. Takto budete mít banán vždy připravený na smoothies i jiné snídaňové pochoutky. V mrazáku vydrží až 3 měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit