
Snídaňová miska s avokádem
Zelená snídaně šampionů!
Ingredience
- 2 banány, zmražené (viz Něco navíc)
- 1 zralé avokádo, zbavené pecky, oloupané a nakrájené
- 1 menší zralé mango, zbavené pecky, oloupané a nakrájené
- 100 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)
- 250 ml mléka nebo jeho rostlinné alternativy (mandlové, kokosové)
- 1 lžíce mandlového nebo arašídového másla
- 1 lžíce medu
- limetová šťáva podle chuti
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžíce lněných semínek
- 4 lžíce dýňových semínek
- 4 lžíce slunečnicových semínek
- 4 lžíce kokosových vloček či plátků
- 4 lžíce mandlových plátků
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 2 lžíce medu, javorového sirupu nebo jiného sladidla
- 175g čerstvého ovoce podle sezony (banán, mango, maliny, borůvky)
NA SEMÍNKOVOU GRANOLU
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Vsypte na něj semínka, kokos, mandle a skořici, přidejte med a všechno promíchejte. Pečte 10–15 minut a zhruba každých 5 minut promíchejte. Nechte vychladnout a sesypte do uzavíratelné nádoby. V té vám směs vydrží zhruba měsíc.
2 Banány, avokádo, mango, špenát, mléko, ořechové máslo a med dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Dochuťte limetovou šťávou a případně doslaďte. Rozdělte do misek, ozdobte ovocem, posypte pečenou semínkovou směsí a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Banán oloupejte, nakrájejte na kolečka a rozložte na tác vyložený pečicím papírem. Dejte zmrazit. Poté banán sesypte do sáčku. Takto budete mít banán vždy připravený na smoothies i jiné snídaňové pochoutky. V mrazáku vydrží až 3 měsíce.
Přidat komentář