Zelená snídaně šampionů!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Vsypte na něj semínka, kokos, mandle a skořici, přidejte med a všechno promíchejte. Pečte 10–15 minut a zhruba každých 5 minut promíchejte. Nechte vychladnout a sesypte do uzavíratelné nádoby. V té vám směs vydrží zhruba měsíc.
Banány, avokádo, mango, špenát, mléko, ořechové máslo a med dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Dochuťte limetovou šťávou a případně doslaďte. Rozdělte do misek, ozdobte ovocem, posypte pečenou semínkovou směsí a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Banán oloupejte, nakrájejte na kolečka a rozložte na tác vyložený pečicím papírem. Dejte zmrazit. Poté banán sesypte do sáčku. Takto budete mít banán vždy připravený na smoothies i jiné snídaňové pochoutky. V mrazáku vydrží až 3 měsíce.