Snídaňová miska s avokádem

Snídaňová miska s avokádem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2132 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 152 g
Tuky 140 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelená snídaně šampionů! 

Suroviny

banány 2 ks
zmrazený
avokádo 1 ks
zralé, zbavené pecky, oloupané a nakrájené
mango 1 ks
menší, zralé, zbavené pecky, oloupané a nakrájené
špenát 100 g
čerstvý nebo mrazený
mléko 250 g
lze nahradit jinou rostlinnou alternativou (mandlové nebo kokosové)
med 1 PL
limetová šťáva
podle chuti
Na semínkovou granolu
chia semínka 1 PL
lněná semínka 1 PL
dýňová semínka 4 PL
slunečnicová semínka 4 PL
kokos strouhaný 4 PL
či plátky
4 PL
mandlové plátky
skořice 1 ČL
mletá
med 2 PL
lze i javorový sirup nebo jiné sladidlo
Na dokončení
ovoce 175 g
čerstvé, podle sezony (banán, mango, maliny, borůvky…)

1 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Vsypte na něj semínka, kokos, mandle a skořici, přidejte med a všechno promíchejte. Pečte 10–15 minut a zhruba každých 5 minut promíchejte. Nechte vychladnout a sesypte do uzavíratelné nádoby. V té vám směs vydrží zhruba měsíc.

2 Banány, avokádo, mango, špenát, mléko, ořechové máslo a med dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Dochuťte limetovou šťávou a případně doslaďte. Rozdělte do misek, ozdobte ovocem, posypte pečenou semínkovou směsí a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Banán oloupejte, nakrájejte na kolečka a rozložte na tác vyložený pečicím papírem. Dejte zmrazit. Poté banán sesypte do sáčku. Takto budete mít banán vždy připravený na smoothies i jiné snídaňové pochoutky. V mrazáku vydrží až 3 měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit