0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snídaňová miska s avokádem

Snídaňová miska s avokádem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2132 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 152 g
Tuky 140 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelená snídaně šampionů! 

Suroviny

banány 2 ks
zmrazený
avokádo 1 ks
zralé, zbavené pecky, oloupané a nakrájené
mango 1 ks
menší, zralé, zbavené pecky, oloupané a nakrájené
špenát 100 g
čerstvý nebo mrazený
mléko 250 g
lze nahradit jinou rostlinnou alternativou (mandlové nebo kokosové)
med 1 PL
limetová šťáva
podle chuti
Na semínkovou granolu
chia semínka 1 PL
lněná semínka 1 PL
dýňová semínka 4 PL
slunečnicová semínka 4 PL
kokos strouhaný 4 PL
či plátky
4 PL
mandlové plátky
skořice 1 ČL
mletá
med 2 PL
lze i javorový sirup nebo jiné sladidlo
Na dokončení
ovoce 175 g
čerstvé, podle sezony (banán, mango, maliny, borůvky…)

1 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Vsypte na něj semínka, kokos, mandle a skořici, přidejte med a všechno promíchejte. Pečte 10–15 minut a zhruba každých 5 minut promíchejte. Nechte vychladnout a sesypte do uzavíratelné nádoby. V té vám směs vydrží zhruba měsíc.

2 Banány, avokádo, mango, špenát, mléko, ořechové máslo a med dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Dochuťte limetovou šťávou a případně doslaďte. Rozdělte do misek, ozdobte ovocem, posypte pečenou semínkovou směsí a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Banán oloupejte, nakrájejte na kolečka a rozložte na tác vyložený pečicím papírem. Dejte zmrazit. Poté banán sesypte do sáčku. Takto budete mít banán vždy připravený na smoothies i jiné snídaňové pochoutky. V mrazáku vydrží až 3 měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit