Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Syrniky s jahodovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na cca 13 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2134 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 318 g
Tuky 39 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Syrniky pocházejí z Ukrajiny: zvenčí jsou zlatavé, uvnitř bělostné a jemné. Nejsou přeslazené a skvěle si rozumějí i s džemem.

Suroviny

ve fólii
vejce 1 ks
krupička dětská 100 g
sůl 1 špetka
řepkový olej 1 PL
K podávání
jahody 340 g
nakrájené na čtvrtky
nebo podle chuti a sladkosti jahod
škrob 1 ČL
kukuřičný
k podávání
k podávání

Postup

1

Tvaroh svažte do pláténka a vymačkejte z něj maximum tekutiny. Pak překlopte do mísy, měl by mít mírně drobivou konzistenci. Rozklepněte do tvarohu vejce, přidejte oba cukry a přisypte menší část krupičky a sůl. Vařečkou těsto spojujte a krupičku přisypávejte postupně, až vznikne soudržné těsto. Z těsta vytvarujte vyšší placičky (cca 1–1,5 cm) o průměru 7 cm. Pro dokonale souměrné syrniky můžete těsto na podsypané pracovní ploše vyválet a vykrojit pomocí formičky. Pracovní plochu posypte troškou hladké mouky a každou placičku v ní zlehka vyválejte. Na pánvi rozehřejte máslo a olej a opékejte na něm syrniky z každé strany dozlatova. Odkládejte na papírovou utěrku, aby se se syrniků odsál přebytečný tuk. 

2

Většinu nakrájených jahod vložte do rendlíku, část nechte stranou. Vsypte k jahodám cukr, rozmačkejte. Přidejte 2 lžíce vody a cca 7 minut vařte prudším varem, aby se odpařila voda. Pokud se objeví pěna, seberte ji. V misce promíchejte škrob s troškou omáčky, dobře rozmíchejte a vraťte do omáčky. Minutu povařte a míchejte, pak odstavte. Dochuťte citronovou šťávou. Do omáčky přidejte nakrájené zbylé jahody. Syrniky podávejte s jahodovou omáčkou a zakysanou smetanou, poprášené moučkovým cukrem. 

NĚCO NAVÍC
Když vynecháte cukr, a naopak přidáte sůl a třeba jemně nasekané bylinky, můžete syrniky podávat i naslano.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč