Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Palačinky s vanilkovým krémem

Palačinky s vanilkovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4428 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 519 g
Tuky 168 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinky s vanilkovým krémem a ovocem vám nedají spát!

Suroviny

Na klasické palačinky
mouka pšeničná hladká 220 g
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 500 ml
olej
na smažení
Na pohankové palačinky
mouka celozrnná 100 g
mouka pohanková hladká 150 g
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 350 ml
dle potřeby, možno více
olej
na smažení
Na náplň
mléko 200 ml
žloutek 3 ks
moučkový cukr 2 PL
vanilkový cukr 1 bal
mouka pšeničná hladká 1 PL
vrchovatá
mražené ostružiny 1 bal
mražené ovoce maliny, borůvky, rybíz, smes
Na dokončení
moučkový cukr
na posypání

1Nejdříve připravte těsto na klasické palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2 V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3 Mléko, žloutky, oba druhy cukru a mouku prošlehejte dohladka v ohnivzdorné misce nebo rendlíku. Ten pak postavte do pánve s vroucí vodou a míchejte do zhoustnutí (asi pět minut). Mezitím v mikrovlnné troubě nebo v hrnci s trochou vody prohřejte ovoce.

4Palačinky potřete vanilkovým krémem, posypte teplým ovocem a podle chuti poprašte moučkovým cukrem.


Expresní zkratka 
Vanilkový krém můžete koupit jako polotovar nebo dokonce jako hotový výrobek. Krém v prášku hledejte v supermarketu v regálech s kypřicími prášky a vanilinovými cukry. Hotovou vanilkovou omáčku, kterou stačí prohřát v mikrovlnce, prodává Marks & Spencer.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/07, str.19

Anonym

do těsta přidávám ještě trochu pečícího prášku a palačinky jsou pak ještě o něco lepší

Anonym

Každý rok se nadělám mnoha a mnoha porcí palačinek na našem tanečním soustředění, tak příští rok zkusím i tyto. Můj vylepšovák je perlivá voda. Stačí jen troška- asi tak půl deci. Palačinky jsou pak vláčné a moc dobré. A aby se netrhaly, musí aspoň půl hodiny odpočívat!!! Tak a to myslete a udělejte je včas :)

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit