Palačinky s vanilkovým krémem a ovocem vám nedají spát!
Suroviny
Postup
Nejdříve připravte těsto na klasické palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.
V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.
Mléko, žloutky, oba druhy cukru a mouku prošlehejte dohladka v ohnivzdorné misce nebo rendlíku. Ten pak postavte do pánve s vroucí vodou a míchejte do zhoustnutí (asi pět minut).
Mezitím v mikrovlnné troubě nebo v hrnci s trochou vody prohřejte ovoce.
Palačinky potřete vanilkovým krémem, posypte teplým ovocem a podle chuti poprašte moučkovým cukrem.
Expresní zkratka
Vanilkový krém můžete koupit jako polotovar nebo dokonce jako hotový výrobek. Krém v prášku hledejte v supermarketu v regálech s kypřicími prášky a vanilinovými cukry. Hotovou vanilkovou omáčku, kterou stačí prohřát v mikrovlnce, prodává Marks & Spencer.
Komentáře
Anonym
14.09.2007 08:14
Apetit 2/07
Anonym
17.07.2008 18:33
palačinky
Anonym
15.09.2008 18:35
perlivá voda