Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky s vanilkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4428 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 519 g
Tuky 168 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinky s vanilkovým krémem a ovocem vám nedají spát!

Suroviny

Na klasické palačinky
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 500 ml
olej
na smažení
Na pohankové palačinky
mouka celozrnná 100 g
mouka pohanková hladká 150 g
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 350 ml
dle potřeby, možno více
olej
na smažení
Na náplň
mléko 200 ml
mražené ostružiny 1 bal
mražené ovoce maliny, borůvky, rybíz, smes
Na dokončení
na posypání

Postup

1

Nejdříve připravte těsto na klasické palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2

V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3

Mléko, žloutky, oba druhy cukru a mouku prošlehejte dohladka v ohnivzdorné misce nebo rendlíku. Ten pak postavte do pánve s vroucí vodou a míchejte do zhoustnutí (asi pět minut).

4

Mezitím v mikrovlnné troubě nebo v hrnci s trochou vody prohřejte ovoce.

5

Palačinky potřete vanilkovým krémem, posypte teplým ovocem a podle chuti poprašte moučkovým cukrem.

Expresní zkratka 
Vanilkový krém můžete koupit jako polotovar nebo dokonce jako hotový výrobek. Krém v prášku hledejte v supermarketu v regálech s kypřicími prášky a vanilinovými cukry. Hotovou vanilkovou omáčku, kterou stačí prohřát v mikrovlnce, prodává Marks & Spencer.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

17.07.2008 18:33
do těsta přidávám ještě trochu pečícího prášku a palačinky jsou pak ještě o něco lepší
15.09.2008 18:35
Každý rok se nadělám mnoha a mnoha porcí palačinek na našem tanečním soustředění, tak příští rok zkusím i tyto. Můj vylepšovák je perlivá voda. Stačí jen troška- asi tak půl deci. Palačinky jsou pak vláčné a moc dobré. A aby se netrhaly, musí aspoň půl hodiny odpočívat!!! Tak a to myslete a udělejte je včas :)
14.09.2007 08:14
Recept se nachází v č.2/07, str.19

Apetit magazín