0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Palačinky s vanilkovým krémem

Palačinky s vanilkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Palačinky s vanilkovým krémem

4.5/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4428 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 519 g
Tuky 168 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinky s vanilkovým krémem a ovocem vám nedají spát!

Suroviny

Na klasické palačinky
mouka pšeničná hladká 220 g
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 500 ml
olej
na smažení
Na pohankové palačinky
mouka celozrnná 100 g
mouka pohanková hladká 150 g
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 350 ml
dle potřeby, možno více
olej
na smažení
Na náplň
mléko 200 ml
žloutek 3 ks
moučkový cukr 2 PL
vanilkový cukr 1 bal
mouka pšeničná hladká 1 PL
vrchovatá
mražené ostružiny 1 bal
mražené ovoce maliny, borůvky, rybíz, smes
Na dokončení
moučkový cukr
na posypání

Postup

1

Nejdříve připravte těsto na klasické palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2

V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3

Mléko, žloutky, oba druhy cukru a mouku prošlehejte dohladka v ohnivzdorné misce nebo rendlíku. Ten pak postavte do pánve s vroucí vodou a míchejte do zhoustnutí (asi pět minut).

4

Mezitím v mikrovlnné troubě nebo v hrnci s trochou vody prohřejte ovoce.

5

Palačinky potřete vanilkovým krémem, posypte teplým ovocem a podle chuti poprašte moučkovým cukrem.

Expresní zkratka 
Vanilkový krém můžete koupit jako polotovar nebo dokonce jako hotový výrobek. Krém v prášku hledejte v supermarketu v regálech s kypřicími prášky a vanilinovými cukry. Hotovou vanilkovou omáčku, kterou stačí prohřát v mikrovlnce, prodává Marks & Spencer.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/07, str.19

Anonym

do těsta přidávám ještě trochu pečícího prášku a palačinky jsou pak ještě o něco lepší

Anonym

Každý rok se nadělám mnoha a mnoha porcí palačinek na našem tanečním soustředění, tak příští rok zkusím i tyto. Můj vylepšovák je perlivá voda. Stačí jen troška- asi tak půl deci. Palačinky jsou pak vláčné a moc dobré. A aby se netrhaly, musí aspoň půl hodiny odpočívat!!! Tak a to myslete a udělejte je včas :)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč