Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2845 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 394 g
Tuky 83 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, v němž se vdolky nejdřív pár minut pečou v troubě a teprve potom smaží, pochází od "Sandtnerky".

Suroviny

mléko 375 ml
vlažné
droždí čerstvé ½ bal
sůl 1 špetka
rozpuštěné
tuk
na smažení, olej, sádlo, přepuštěné máslo
švestková povidla
k podávání
tvrdý tvaroh k podávání
k podávání

Postup

1

Smíchejte v míse 100 ml mléka, 2 lžičky cukru a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek; trvá to asi 10 minut.

2

Jakmile se na něm vytvoří bubliny, smíchejte ho se zbylým mlékem, cukrem, moukou, solí, citronovou kůrou, žloutkem a máslem. Vypracujte měkké těsto. Nechte ho asi hodinu kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

3

Z vykynutého těsta vykrajujte lžící stejné kousky, vytvarujte z nich bochánky a nechte je ještě kynout na máslem potřeném plechu (nebo ho můžete vyložit pečicím papírem).

4

Troubu předehřejte na 200 °C.

5

Po půl hodině vdolky dlaní trochu roztlačte a plech vložte jen na 5 minut do trouby.

6

Vdolečky pak po částech klaďte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažte po obou stranách dozlatova. Nechte je okapat na papírových utěrkách.

Podávejte potřené povidly, posypané nastrouhaným tvarohem a s kopečkem zakysané smetany.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč