0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tříbarevný trifle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4297 kcal
Bílkoviny 389 g
Sacharidy 387 g
Tuky 119 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte tříbarevný maxipohár! Vypadá božsky a docela pracně, ale ve skutečnosti jeho příprava nevyžaduje velké úsilí.

Suroviny

želatina 1 bal
červená
sirup ovocný 3 PL
jahodový
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
mléko 500 ml
krupicový cukr 60 g
+ podle chuti do jahodového pyré
vanilkový cukr 1 bal
tvaroh 250 g
ve vaničce
čokoládový korpus 400 g
hotový
50 ml
crème de cassis
sherry 50 ml
sladké
jahody 500 g
čerstvé, rozdělné na 200 a 300g
maliny 200 g
čerstvé
želatina 2 plátek
cukrové a čokoládové zdobení

Cukrárenské želé smíchejte s 250 ml vody a 3 lžícemi sirupu a 1 minutu povařte. Místo vody a sirupu můžete použít jahodovou šťávu, ale želé pak nebude čiré. Uvařené želé vlijte do nízké hranaté nádoby, ve které bude mít výšku cca 2 cm, a nechte ztuhnout.

2 Zatímco želé tuhne, připravte krém. Uvařte pudink v 500 ml mléka, oslaďte krupicovým a vanilkovým cukrem. Na hotový pudink přitiskněte těsně na povrch potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nechte vychladnout, sejměte fólii a postupně vešlehejte tvaroh do hladkého krému.

3 Na dno velké skleněné servírovací mísy naskládejte nakrájený hotový čokoládový piškot. Smíchejte crème de cassis a sherry a tekutinou rovnoměrně piškot pokapejte. 200 g jahod nakrájejte na půlky nebo čtvrtky podle velikosti (měly by být zhruba stejně velké jako maliny). Ztuhlé želé nakrájejte na kostky a rozprostřete společně s malinami a jahodami na piškot. Na želé a ovoce nalijte krém, uhlaďte a dejte na 1 hodinu vychladit do lednice.

Zbytek jahod rozmixujte na pyré a protřete přes jemné síto, abyste pyré zbavili zrníček. Oslaďte podle chuti. Želatinu dejte nabobt- nat do trochy vody. Pyré vlijte do rendlíčku a zahřejte jej, ale nevařte. Želatinu vymačkejte a dejte do ohřátého pyré a promíchejte. Nechte zchladnout. Šlehačku ušlehejte do polotuha, zlehka do ní vmíchejte pyré a rozetřete na vrch mísy. Trifle nechte finálně 3 hodiny vychladit. Těsně před podáváním posypte cukrovým zdobením.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč