Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tříbarevný trifle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4297 kcal
Bílkoviny 389 g
Sacharidy 387 g
Tuky 119 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte tříbarevný maxipohár! Vypadá božsky a docela pracně, ale ve skutečnosti jeho příprava nevyžaduje velké úsilí.

Suroviny

červená
sirup ovocný 3 PL
jahodový
vanilkový
mléko 500 ml
+ podle chuti do jahodového pyré
tvaroh 250 g
ve vaničce
50 ml
crème de cassis
sherry 50 ml
sladké
jahody 500 g
čerstvé, rozdělné na 200 a 300g
maliny 200 g
čerstvé
želatina 2 plátek
cukrové a čokoládové zdobení

Postup

1

Cukrárenské želé smíchejte s 250 ml vody a 3 lžícemi sirupu a 1 minutu povařte. Místo vody a sirupu můžete použít jahodovou šťávu, ale želé pak nebude čiré. Uvařené želé vlijte do nízké hranaté nádoby, ve které bude mít výšku cca 2 cm, a nechte ztuhnout.

2

Zatímco želé tuhne, připravte krém. Uvařte pudink v 500 ml mléka, oslaďte krupicovým a vanilkovým cukrem. Na hotový pudink přitiskněte těsně na povrch potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nechte vychladnout, sejměte fólii a postupně vešlehejte tvaroh do hladkého krému.

3

Na dno velké skleněné servírovací mísy naskládejte nakrájený hotový čokoládový piškot. Smíchejte crème de cassis a sherry a tekutinou rovnoměrně piškot pokapejte. 200 g jahod nakrájejte na půlky nebo čtvrtky podle velikosti (měly by být zhruba stejně velké jako maliny). Ztuhlé želé nakrájejte na kostky a rozprostřete společně s malinami a jahodami na piškot. Na želé a ovoce nalijte krém, uhlaďte a dejte na 1 hodinu vychladit do lednice.

4

Zbytek jahod rozmixujte na pyré a protřete přes jemné síto, abyste pyré zbavili zrníček. Oslaďte podle chuti. Želatinu dejte nabobt- nat do trochy vody. Pyré vlijte do rendlíčku a zahřejte jej, ale nevařte. Želatinu vymačkejte a dejte do ohřátého pyré a promíchejte. Nechte zchladnout. Šlehačku ušlehejte do polotuha, zlehka do ní vmíchejte pyré a rozetřete na vrch mísy. Trifle nechte finálně 3 hodiny vychladit. Těsně před podáváním posypte cukrovým zdobením.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín