Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tříbarevný trifle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4297 kcal
Bílkoviny 389 g
Sacharidy 387 g
Tuky 119 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte tříbarevný maxipohár! Vypadá božsky a docela pracně, ale ve skutečnosti jeho příprava nevyžaduje velké úsilí.

Suroviny

červená
sirup ovocný 3 PL
jahodový
vanilkový
mléko 500 ml
+ podle chuti do jahodového pyré
tvaroh 250 g
ve vaničce
50 ml
crème de cassis
sherry 50 ml
sladké
jahody 500 g
čerstvé, rozdělné na 200 a 300g
maliny 200 g
čerstvé
želatina 2 plátek
cukrové a čokoládové zdobení

Postup

1

Cukrárenské želé smíchejte s 250 ml vody a 3 lžícemi sirupu a 1 minutu povařte. Místo vody a sirupu můžete použít jahodovou šťávu, ale želé pak nebude čiré. Uvařené želé vlijte do nízké hranaté nádoby, ve které bude mít výšku cca 2 cm, a nechte ztuhnout.

2

Zatímco želé tuhne, připravte krém. Uvařte pudink v 500 ml mléka, oslaďte krupicovým a vanilkovým cukrem. Na hotový pudink přitiskněte těsně na povrch potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nechte vychladnout, sejměte fólii a postupně vešlehejte tvaroh do hladkého krému.

3

Na dno velké skleněné servírovací mísy naskládejte nakrájený hotový čokoládový piškot. Smíchejte crème de cassis a sherry a tekutinou rovnoměrně piškot pokapejte. 200 g jahod nakrájejte na půlky nebo čtvrtky podle velikosti (měly by být zhruba stejně velké jako maliny). Ztuhlé želé nakrájejte na kostky a rozprostřete společně s malinami a jahodami na piškot. Na želé a ovoce nalijte krém, uhlaďte a dejte na 1 hodinu vychladit do lednice.

4

Zbytek jahod rozmixujte na pyré a protřete přes jemné síto, abyste pyré zbavili zrníček. Oslaďte podle chuti. Želatinu dejte nabobt- nat do trochy vody. Pyré vlijte do rendlíčku a zahřejte jej, ale nevařte. Želatinu vymačkejte a dejte do ohřátého pyré a promíchejte. Nechte zchladnout. Šlehačku ušlehejte do polotuha, zlehka do ní vmíchejte pyré a rozetřete na vrch mísy. Trifle nechte finálně 3 hodiny vychladit. Těsně před podáváním posypte cukrovým zdobením.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč