Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tříbarevný trifle

Vyzkoušejte tříbarevný maxipohár! Vypadá božsky a docela pracně, ale ve skutečnosti jeho příprava nevyžaduje velké úsilí.

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 10 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
P
Pohár Britská

Ingredience

    • 1 sáček cukrárenského červeného želé
    • 3 lžíce jahodového sirupu
    • 1 sáček vanilkového pudinku
    • 500 ml mléka
    • 60 g krupicového cukru + navíc podle chuti do jahodového pyré
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 250 g tvarohu ve vaničce
    • 400 g hotového čokoládového piškotu
    • 50 ml crème de cassis
    • 50 ml sladkého sherry
    • 500 g čerstvých jahod, rozdělených na 200 a 300 g
    • 200 g čerstvých malin
    • 2 plátky želatiny
    • 300 ml smetany ke šlehání
    • barevné cukrové zdobení

Příprava jídla

Cukrárenské želé smíchejte s 250 ml vody a 3 lžícemi sirupu a 1 minutu povařte. Místo vody a sirupu můžete použít jahodovou šťávu, ale želé pak nebude čiré. Uvařené želé vlijte do nízké hranaté nádoby, ve které bude mít výšku cca 2 cm, a nechte ztuhnout.

2 Zatímco želé tuhne, připravte krém. Uvařte pudink v 500 ml mléka, oslaďte krupicovým a vanilkovým cukrem. Na hotový pudink přitiskněte těsně na povrch potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nechte vychladnout, sejměte fólii a postupně vešlehejte tvaroh do hladkého krému.

3 Na dno velké skleněné servírovací mísy naskládejte nakrájený hotový čokoládový piškot. Smíchejte crème de cassis a sherry a tekutinou rovnoměrně piškot pokapejte. 200 g jahod nakrájejte na půlky nebo čtvrtky podle velikosti (měly by být zhruba stejně velké jako maliny). Ztuhlé želé nakrájejte na kostky a rozprostřete společně s malinami a jahodami na piškot. Na želé a ovoce nalijte krém, uhlaďte a dejte na 1 hodinu vychladit do lednice.

Zbytek jahod rozmixujte na pyré a protřete přes jemné síto, abyste pyré zbavili zrníček. Oslaďte podle chuti. Želatinu dejte nabobt- nat do trochy vody. Pyré vlijte do rendlíčku a zahřejte jej, ale nevařte. Želatinu vymačkejte a dejte do ohřátého pyré a promíchejte. Nechte zchladnout. Šlehačku ušlehejte do polotuha, zlehka do ní vmíchejte pyré a rozetřete na vrch mísy. Trifle nechte finálně 3 hodiny vychladit. Těsně před podáváním posypte cukrovým zdobením.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Banánovo-karamelový koláč

Žemlovka s rebarborou a vanilkovým krémem

Pistáciovo-třešňový ‚bakewell‘ koláč

Sticky toffee pudding se zázvorem

Broskvovo-malinový krambl

REKLAMA

Přidat komentář