Tříbarevný trifle

Tříbarevný trifle

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3765 kcal
Bílkoviny 302 g
Cukr 348 g
Tuky 119 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte tříbarevný maxipohár! Vypadá božsky a docela pracně, ale ve skutečnosti jeho příprava nevyžaduje velké úsilí.

Suroviny

1
cukrárenské červené želé
3 PL
jahodový sirup
pudinkový prášek 1
mléko 500 ml
krupicový cukr 60 g
+ podle chuti do jahodového pyré
vanilkový cukr 1
tvaroh 250 g
ve vaničce
čokoládový korpus 400 g
hotový
50 ml
crème de cassis
víno červené 50 ml
sladké
jahody 500 g
čerstvé, rozdělné na 200 a 300g
maliny 200 g
čerstvé
želatina 2 plátek
smetana ke šlehání 300 ml
cukrové a čokoládové zdobení

Cukrárenské želé smíchejte s 250 ml vody a 3 lžícemi sirupu a 1 minutu povařte. Místo vody a sirupu můžete použít jahodovou šťávu, ale želé pak nebude čiré. Uvařené želé vlijte do nízké hranaté nádoby, ve které bude mít výšku cca 2 cm, a nechte ztuhnout.

2 Zatímco želé tuhne, připravte krém. Uvařte pudink v 500 ml mléka, oslaďte krupicovým a vanilkovým cukrem. Na hotový pudink přitiskněte těsně na povrch potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nechte vychladnout, sejměte fólii a postupně vešlehejte tvaroh do hladkého krému.

3 Na dno velké skleněné servírovací mísy naskládejte nakrájený hotový čokoládový piškot. Smíchejte crème de cassis a sherry a tekutinou rovnoměrně piškot pokapejte. 200 g jahod nakrájejte na půlky nebo čtvrtky podle velikosti (měly by být zhruba stejně velké jako maliny). Ztuhlé želé nakrájejte na kostky a rozprostřete společně s malinami a jahodami na piškot. Na želé a ovoce nalijte krém, uhlaďte a dejte na 1 hodinu vychladit do lednice.

Zbytek jahod rozmixujte na pyré a protřete přes jemné síto, abyste pyré zbavili zrníček. Oslaďte podle chuti. Želatinu dejte nabobt- nat do trochy vody. Pyré vlijte do rendlíčku a zahřejte jej, ale nevařte. Želatinu vymačkejte a dejte do ohřátého pyré a promíchejte. Nechte zchladnout. Šlehačku ušlehejte do polotuha, zlehka do ní vmíchejte pyré a rozetřete na vrch mísy. Trifle nechte finálně 3 hodiny vychladit. Těsně před podáváním posypte cukrovým zdobením.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit