Palačinky z kokosového mléka oblíbené v Thajsku jsou naše láska na první ochutnání. Kombinace s ananasem je jednoduchá, ale naprosto božská. Zkusit ovšem můžete i mango!
Náš tip: Je dobré vědět - jak na ananas?
Suroviny
Postup
Mouku a cukr prosejte do mísy a rovnoměrně posypte kokosem. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj vejce a kokosové mléko podle potřeby a zapracujte je do mouky. Ušlehejte hladké (tedy až na kousky kokosu), napěněné těsto.
V pánvi se silným dnem rozehřejte na silném ohni malé množství oleje. Po dně pánve rozlijte trochu těsta, aby ho tence pokrylo. Palačinku opečte dozlatova nejdřív z jedné strany, pak z druhé. Pokračujte, než spotřebujete těsto (stačí na 8–10 palačinek). Hotové palačinky prokládejte svačinovým či pečicím papírem.
Palačinky naplňte ananasem a ozdobně poskládejte či srolujte. Rozdělte je na talíře a ozdobte kokosovým krémem, strouhaným kokosem a bylinkami.