Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ztracená vejce s chorizem a špenátem

Štavnatá, výrazně kořeněná kolečka choriza pozvednou i ta nejběžnější jídla a vytvoří z nich něco velmi návykového.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání a vaření: 20 minut
P
Chléb a pečivo Ostatní

Ingredience

    • 50 g másla + na namazání pečiva
    • 2 klobásy chorizo, nakrájené na kolečka
    • 500 g čerstvého špenátu
    • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
    • 60 ml octa
    • 8 vajec
    • 8 plátků francouzské bagety
    • hobliny parmazánu na ozdobení

Příprava jídla

Na středním plameni rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem. Vhoďte máslo, nechte ho rozpustit, pak vsypte kolečka choriza a opékejte dvě až tři minuty. Přidejte špenát, osolte, opepřete a počkejte, až zavadne; trvá to maximálně dvě minuty. Dejte stranou, ale udržujte teplé.

Uvařte ztracená vejce: do hlubší pánve nalijte pár centimetrů vody a na nejnižším plameni ji zahřívejte, dokud nezačne mírně pobublávat. Přidejte ocet a vařečkou vytvářejte vodní vír. Vajíčka vždy po jednom rozklepněte do hrnku a pak přelévejte do vody. Vařte tři až čtyři minuty. Vyndávejte je pomocí ploché naběračky a osušte.

Každý kousek bagety potřete máslem, navrch dejte špenát a chorizo, poté vajíčko. Zasypte parmazánem a podávejte.

NĚCO NAVÍC: Ztracená vejce chtějí své: ocet se do vody přidává proto, aby se bílek co nejrychleji srazil, spolehlivě obalil žloutek a ten mohl zůstat mírně tekutý. Voda nesmí příliš bublat, aby se vejce ,nerozlilo‘.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře pečené na chorizu a citronech

Ranní fazole s chorizem

Restovaný pastinák s chorizem

Široké nudle s chorizem a fetou

REKLAMA

Přidat komentář