Žloutek ze ztraceného vejce doslova završuje chuťový zážitek.
Suroviny
cibule
2
ks
na plátky osolené
mouka rýžová
25
g
rostlinný olej
na smažení
ledový salát
1
ks
vnější listy odstraněné
vinný ocet bílý
1
PL
vejce
4
ks
Na zálivku
olivový olej panenský
2,5
PL
vinný ocet bílý
1
PL
sůl
pepř barevný
čerstvě drcený
Postup
1
Prošlehejte přísady na zálivku.
2
Cibuli obalte v rýžové mouce, přebytečnou oklepejte. V pánvičce na středním plameni zahřejte nízkou vrstvu oleje a 2–3 minuty smažte cibuli dozlatova a dokřupava. Vylovte ji a položte na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.
3
Z hlávky salátu seřízněte z různých stran 4 oblé silnější plátky a po jednom silnějším plátku. V hluboké pánvi přiveďte k varu vodu, vlijte ocet, vařečkou roztočte jemný vír a vlijte po jednom vejce. Vařte 3–4 minuty. Uvařená vejce vyjměte děrovanou naběračkou.
4
Na salátové ,misky‘ doplněné vždy jedním silnějším plátkem rozdělte cibulové kroužky, na ně položte vejce, pokropte zálivkou a hned podávejte.