Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ledový salát se ztraceným vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1110 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 40 g
Tuky 79 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žloutek ze ztraceného vejce doslova završuje chuťový zážitek.

Suroviny

na plátky osolené
mouka rýžová 25 g
rostlinný olej
na smažení
ledový salát 1 ks
vnější listy odstraněné
vinný ocet bílý 1 PL
vejce 4 ks
Na zálivku
olivový olej panenský 2,5 PL
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř barevný
čerstvě drcený

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku.

2

Cibuli obalte v rýžové mouce, přebytečnou oklepejte. V pánvičce na středním plameni zahřejte nízkou vrstvu oleje a 2–3 minuty smažte cibuli dozlatova a dokřupava. Vylovte ji a položte na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.

3

Z hlávky salátu seřízněte z různých stran 4 oblé silnější plátky a po jednom silnějším plátku. V hluboké pánvi přiveďte k varu vodu, vlijte ocet, vařečkou roztočte jemný vír a vlijte po jednom vejce. Vařte 3–4 minuty. Uvařená vejce vyjměte děrovanou naběračkou.

4

Na salátové ,misky‘ doplněné vždy jedním silnějším plátkem rozdělte cibulové kroužky, na ně položte vejce, pokropte zálivkou a hned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč