0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ledový salát se ztraceným vejcem

Ledový salát se ztraceným vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ledový salát se ztraceným vejcem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1110 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 40 g
Tuky 79 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žloutek ze ztraceného vejce doslova završuje chuťový zážitek.

Suroviny

cibule 2 ks
na plátky osolené
mouka rýžová 25 g
rostlinný olej
na smažení
ledový salát 1 ks
vnější listy odstraněné
vinný ocet bílý 1 PL
vejce 4 ks
Na zálivku
olivový olej panenský 2.5 PL
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř barevný
čerstvě drcený

1 Prošlehejte přísady na zálivku.

2 Cibuli obalte v rýžové mouce, přebytečnou oklepejte. V pánvičce na středním plameni zahřejte nízkou vrstvu oleje a 2–3 minuty smažte cibuli dozlatova a dokřupava. Vylovte ji a položte na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.

3 Z hlávky salátu seřízněte z různých stran 4 oblé silnější plátky a po jednom silnějším plátku. V hluboké pánvi přiveďte k varu vodu, vlijte ocet, vařečkou roztočte jemný vír a vlijte po jednom vejce. Vařte 3–4 minuty. Uvařená vejce vyjměte děrovanou naběračkou.

4 Na salátové ,misky‘ doplněné vždy jedním silnějším plátkem rozdělte cibulové kroužky, na ně položte vejce, pokropte zálivkou a hned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit