0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ledový salát se ztraceným vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1110 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 40 g
Tuky 79 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žloutek ze ztraceného vejce doslova završuje chuťový zážitek.

Suroviny

cibule 2 ks
na plátky osolené
mouka rýžová 25 g
rostlinný olej
na smažení
ledový salát 1 ks
vnější listy odstraněné
vinný ocet bílý 1 PL
vejce 4 ks
Na zálivku
olivový olej panenský 2,5 PL
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř barevný
čerstvě drcený

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku.

2

Cibuli obalte v rýžové mouce, přebytečnou oklepejte. V pánvičce na středním plameni zahřejte nízkou vrstvu oleje a 2–3 minuty smažte cibuli dozlatova a dokřupava. Vylovte ji a položte na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.

3

Z hlávky salátu seřízněte z různých stran 4 oblé silnější plátky a po jednom silnějším plátku. V hluboké pánvi přiveďte k varu vodu, vlijte ocet, vařečkou roztočte jemný vír a vlijte po jednom vejce. Vařte 3–4 minuty. Uvařená vejce vyjměte děrovanou naběračkou.

4

Na salátové ,misky‘ doplněné vždy jedním silnějším plátkem rozdělte cibulové kroužky, na ně položte vejce, pokropte zálivkou a hned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...