Na ztracené vejce musíte mít trpělivost. Ovšem vaše kapustové karbanátky katapultuje do nebeských výšin.
Postup
Obě cibule pokrájejte najemno a osmahněte je na lžíci másla doměkka; trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte na nudličky nakrájenou slaninu a nechte ji asi dvě minuty vysmažit. Nakonec vše smíchejte s uvařenými a rozšťouchanými bramborami, přidejte povařenou a pokrájenou růžičkovou kapustu, osolte, opepřete a vmíchejte drcený kmín. Z hmoty vytvarujte čtyři karbanátky. V pánvi rozehřejte zbývající máslo a karbanátky na něm z obou stran opečte dozlatova. Udržujte je teplé.
Do kastrolu nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Pak do ní udělejte držadlem vařečky vír a do něj rozklepněte vejce – bílek přitom lžící rychle přetahujte přes žloutek a tvarujte kouli. Stáhněte plamen a tři minuty nechte vařit. Zopakujte se zbylými vejci. Na každý karbanátek položte jedno ztracené vejce a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podzimní zelenina, která nikoho nenechá chladným(16 receptů )
- Karbanátky na 32 způsobů: masové, bezmasé, luštěninové i zeleninové(32 receptů )