Zapečená ztracená vejce

Zapečená ztracená vejce

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1495 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 3 g
Tuky 115 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte rádi ztracená vejce? Co je zkusit ještě zapéct a vylepšit estragonem, parmazánem a smetanou...

Suroviny

vinný ocet bílý 1 PL
vejce 8 ks
smetana ke šlehání 60 ml
parmazán 25 g
strouhaný
estragon hrst
jemně sekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
chleba
křupavý, k podávání

1 V hlubším hrnci zvolna zahřejte pár centimetrů vody, až začnou stoupat bublinky. Přidejte ocet a míchejte vařečkou, až vytvoříte vír. Opatrně rozklepněte každé vejce zvlášť (aniž byste porušili žloutek) do malé misky a nechte ho sklouznout do jemně bublající vody.

2 Vařte 3–4 minuty, až se vejce zvenku zatáhnou, ale žloutky jsou ještě tekuté. Mezitím rozpalte gril. Vyjměte vejce děrovanou naběračkou, nechte okapat a rozložte do zapékací nádoby.

3 Promíchejte smetanu, parmazán, estragon, sůl a pepř a směsí přelijte vejce. 4 Dejte pod gril a pečte 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Sytější jídlo získáte, když pokrm na talíři doplníte dokřupava opečenou slaninou a rajčaty pečenými v troubě.

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit