Zapečená ztracená vejce

Zapečená ztracená vejce

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1495 kcal
Bílkoviny 106 g
Cukr 3 g
Tuky 115 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte rádi ztracená vejce? Co je zkusit ještě zapéct a vylepšit estragonem, parmazánem a smetanou...

Suroviny

vinný ocet bílý 1 PL
vejce 8 ks
smetana ke šlehání 60 ml
parmazán 25 g
strouhaný
estragon hrst
jemně sekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
chleba
křupavý, k podávání

1 V hlubším hrnci zvolna zahřejte pár centimetrů vody, až začnou stoupat bublinky. Přidejte ocet a míchejte vařečkou, až vytvoříte vír. Opatrně rozklepněte každé vejce zvlášť (aniž byste porušili žloutek) do malé misky a nechte ho sklouznout do jemně bublající vody.

2 Vařte 3–4 minuty, až se vejce zvenku zatáhnou, ale žloutky jsou ještě tekuté. Mezitím rozpalte gril. Vyjměte vejce děrovanou naběračkou, nechte okapat a rozložte do zapékací nádoby.

3 Promíchejte smetanu, parmazán, estragon, sůl a pepř a směsí přelijte vejce. 4 Dejte pod gril a pečte 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Sytější jídlo získáte, když pokrm na talíři doplníte dokřupava opečenou slaninou a rajčaty pečenými v troubě.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit