Máte rádi ztracená vejce? Co je zkusit ještě zapéct a vylepšit estragonem, parmazánem a smetanou...
Suroviny
Postup
V hlubším hrnci zvolna zahřejte pár centimetrů vody, až začnou stoupat bublinky. Přidejte ocet a míchejte vařečkou, až vytvoříte vír. Opatrně rozklepněte každé vejce zvlášť (aniž byste porušili žloutek) do malé misky a nechte ho sklouznout do jemně bublající vody.
Vařte 3–4 minuty, až se vejce zvenku zatáhnou, ale žloutky jsou ještě tekuté. Mezitím rozpalte gril. Vyjměte vejce děrovanou naběračkou, nechte okapat a rozložte do zapékací nádoby.
Promíchejte smetanu, parmazán, estragon, sůl a pepř a směsí přelijte vejce.
Dejte pod gril a pečte 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s chlebem.
NĚCO NAVÍC
Sytější jídlo získáte, když pokrm na talíři doplníte dokřupava opečenou slaninou a rajčaty pečenými v troubě.