Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená ztracená vejce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1495 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 3 g
Tuky 115 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte rádi ztracená vejce? Co je zkusit ještě zapéct a vylepšit estragonem, parmazánem a smetanou...

Suroviny

vinný ocet bílý 1 PL
vejce 8 ks
strouhaný
estragon 1 hrst
jemně sekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
křupavý, k podávání

Postup

1

V hlubším hrnci zvolna zahřejte pár centimetrů vody, až začnou stoupat bublinky. Přidejte ocet a míchejte vařečkou, až vytvoříte vír. Opatrně rozklepněte každé vejce zvlášť (aniž byste porušili žloutek) do malé misky a nechte ho sklouznout do jemně bublající vody.

2

Vařte 3–4 minuty, až se vejce zvenku zatáhnou, ale žloutky jsou ještě tekuté. Mezitím rozpalte gril. Vyjměte vejce děrovanou naběračkou, nechte okapat a rozložte do zapékací nádoby.

3

Promíchejte smetanu, parmazán, estragon, sůl a pepř a směsí přelijte vejce.

4

Dejte pod gril a pečte 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Sytější jídlo získáte, když pokrm na talíři doplníte dokřupava opečenou slaninou a rajčaty pečenými v troubě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín