Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ztracená vejce s chorizem a špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5920 kcal
Bílkoviny 248 g
Sacharidy 739 g
Tuky 212 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Štavnatá, výrazně kořeněná kolečka choriza pozvednou i ta nejběžnější jídla a vytvoří z nich něco velmi návykového.

Suroviny

+ na pečivo
klobásy na kolečka
čerstvý
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý černý
ocet 60 ml
vejce 8 ks
bageta 8 plátků
francouzská
hobliny na ozdobení

Postup

1

Na středním plameni rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem. Vhoďte máslo, nechte ho rozpustit, pak vsypte kolečka choriza a opékejte dvě až tři minuty. Přidejte špenát, osolte, opepřete a počkejte, až zavadne; trvá to maximálně dvě minuty. Dejte stranou, ale udržujte teplé.

2

Uvařte ztracená vejce: do hlubší pánve nalijte pár centimetrů vody a na nejnižším plameni ji zahřívejte, dokud nezačne mírně pobublávat. Přidejte ocet a vařečkou vytvářejte vodní vír. Vajíčka vždy po jednom rozklepněte do hrnku a pak přelévejte do vody. Vařte tři až čtyři minuty. Vyndávejte je pomocí ploché naběračky a osušte.

3

Každý kousek bagety potřete máslem, navrch dejte špenát a chorizo, poté vajíčko. Zasypte parmazánem a podávejte.

NĚCO NAVÍC: Ztracená vejce chtějí své: ocet se do vody přidává proto, aby se bílek co nejrychleji srazil, spolehlivě obalil žloutek a ten mohl zůstat mírně tekutý. Voda nesmí příliš bublat, aby se vejce ,nerozlilo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...