
Uživatelský
recept
recept
Červené fazole s uzeninou
Popis receptu:
dobrůtka
Autor: Tereza Krátká
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
červené fazole, 1 střední cibule, půl paličky česneku, olej, uzenina(dle chuti-párek, klobása,...), sůl, pepř, kečup
Příprava jídla
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Asi 15 minut před dovařením přidáme sůl. Fazole slejeme, necháme okapat. Mezitím osmahneme na oleji cibuli, na kolečka párek či jinou uzeninu, přidáme okapané fazole, osolíme, opeříme a 10 minut dusíme. Nakonec přilejeme kečup a dochutíme česnekem. Jako přílohu si můžete dát chléb. Dobrou chuť!
Přidat komentář