Recept na božskou přílohu, který stojí a padá s kvalitní mozzarellou. A možná máte to štěstí, že jste si z Itálie dovezli opravdovou mozzarellu da cucina (mozzarellu na vaření), která se při gratinování chová přesně tak, jak to od ní očekáváte.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Do mělké oválné zapékací nádoby dejte fazolky, zalijte smetanou a posypte česnekem a citronovou kůrou. Osolte a ochuťte chilli. Posypte mozzarellou a parmazánem a pečte, aby se sýr roztekl, asi 25–30 minut. (Pokud by povrch tmavl příliš rychle, zakryjte nádobu volně alobalem a odkryjte až těsně před koncem.)
NĚCO NAVÍC
Asi 5 minut před koncem pečení můžete fazolky rovnoměrně zakrýt posypkou smíchanou ze 2–3 hrstí strouhanky z čerstvého pečiva nebo panko, špetky drcených sušených chilli papriček (chilli vloček), 40 g parmazánu, nastrouhaného najemno, a 1/2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry. Dopečte dozlatova.