0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané fazolky s mozzarellou

Zapékané fazolky s mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané fazolky s mozzarellou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 985 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 40 g
Tuky 63 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na božskou přílohu, který stojí a padá s kvalitní mozzarellou. A možná máte to štěstí, že jste si z Itálie dovezli opravdovou mozzarellu da cucina (mozzarellu na vaření), která se při gratinování chová přesně tak, jak to od ní očekáváte.

Suroviny

fazolky zelené 500 g
očištěné a zbavené konců
smetana ke šlehání 60 ml
česnek 1 stroužek
na tenké plátky
citronová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná
sůl vločková
chilli sušené 1 špetka
drcené chilli vločky
mozzarella 150 g
nakrájená na kostičky
parmazán 60 g
nastrouhaný najemno

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do mělké oválné zapékací nádoby dejte fazolky, zalijte smetanou a posypte česnekem a citronovou kůrou. Osolte a ochuťte chilli. Posypte mozzarellou a parmazánem a pečte, aby se sýr roztekl, asi 25–30 minut. (Pokud by povrch tmavl příliš rychle, zakryjte nádobu volně alobalem a odkryjte až těsně před koncem.)

NĚCO NAVÍC
Asi 5 minut před koncem pečení můžete fazolky rovnoměrně zakrýt posypkou smíchanou ze 2–3 hrstí strouhanky z čerstvého pečiva nebo panko, špetky drcených sušených chilli papriček (chilli vloček), 40 g parmazánu, nastrouhaného najemno, a 1/2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry. Dopečte dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit