Zapékané fazolky s mozzarellou

Zapékané fazolky s mozzarellou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 985 kcal
Bílkoviny 58 g
Cukr 40 g
Tuky 63 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na božskou přílohu, který stojí a padá s kvalitní mozzarellou. A možná máte to štěstí, že jste si z Itálie dovezli opravdovou mozzarellu da cucina (mozzarellu na vaření), která se při gratinování chová přesně tak, jak to od ní očekáváte.

Suroviny

fazolky zelené 500 g
očištěné a zbavené konců
smetana ke šlehání 60 ml
česnek 1 stroužek
na tenké plátky
citronová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná
sůl vločková
chilli sušené 1 špetka
drcené chilli vločky
mozzarella 150 g
nakrájená na kostičky
parmazán 60 g
nastrouhaný najemno

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do mělké oválné zapékací nádoby dejte fazolky, zalijte smetanou a posypte česnekem a citronovou kůrou. Osolte a ochuťte chilli. Posypte mozzarellou a parmazánem a pečte, aby se sýr roztekl, asi 25–30 minut. (Pokud by povrch tmavl příliš rychle, zakryjte nádobu volně alobalem a odkryjte až těsně před koncem.)

NĚCO NAVÍC
Asi 5 minut před koncem pečení můžete fazolky rovnoměrně zakrýt posypkou smíchanou ze 2–3 hrstí strouhanky z čerstvého pečiva nebo panko, špetky drcených sušených chilli papriček (chilli vloček), 40 g parmazánu, nastrouhaného najemno, a 1/2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry. Dopečte dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit