Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané fazolky s mozzarellou
Zapékané fazolky s mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané fazolky s mozzarellou

4/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 985 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 40 g
Tuky 63 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na božskou přílohu, který stojí a padá s kvalitní mozzarellou. A možná máte to štěstí, že jste si z Itálie dovezli opravdovou mozzarellu da cucina (mozzarellu na vaření), která se při gratinování chová přesně tak, jak to od ní očekáváte.

Suroviny

fazolky zelené 500 g
očištěné a zbavené konců
česnek 1 stroužek
na tenké plátky
najemno nastrouhaná
sůl vločková
chilli sušené 1 špetka
drcené chilli vločky
nakrájená na kostičky
nastrouhaný najemno

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Do mělké oválné zapékací nádoby dejte fazolky, zalijte smetanou a posypte česnekem a citronovou kůrou. Osolte a ochuťte chilli. Posypte mozzarellou a parmazánem a pečte, aby se sýr roztekl, asi 25–30 minut. (Pokud by povrch tmavl příliš rychle, zakryjte nádobu volně alobalem a odkryjte až těsně před koncem.)

NĚCO NAVÍC
Asi 5 minut před koncem pečení můžete fazolky rovnoměrně zakrýt posypkou smíchanou ze 2–3 hrstí strouhanky z čerstvého pečiva nebo panko, špetky drcených sušených chilli papriček (chilli vloček), 40 g parmazánu, nastrouhaného najemno, a 1/2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry. Dopečte dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín