Fazolky a víno kuře krásně doplní. Podávejte třeba s rýží.
Suroviny
olivový olej
2
PL
kuřecí stehenní řízky
3
ks
nakrájené
cibule
2
ks
nasekané
česnek
2
stroužky
nasekané
tymián
2
ČL
sušený
víno bílé
300
ml
sterilované, po 400 g, slité, propláchnuté
petrželka
2
hrsti
nasekané lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Zahřejte olej v hlubší pánvi, k níž máte poklici, vsypte kuře a rychle ho opečte ze všech stran dohněda. Vsypte cibuli, česnek a tymián a opékejte ještě 2 minuty. Vlijte víno, lehce osolte a opepřete. Přiveďte k varu a 20 minut zvolna vařte doměkka, po 10 minutách přiklopte, případně podlijte vodou.
2 Pak přidejte fazolky, promíchejte a krátce prohřejte. Jezte s petrželkou.