Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perský věnec s kokosem, mrkví a fazolemi cannellini
Perský věnec s kokosem, mrkví a fazolemi cannellini
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Perský věnec s kokosem, mrkví a fazolemi cannellini

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4138 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 520 g
Tuky 173 g
Vláknina 98 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luštěniny včetně fazolí se dají velmi dobře schovat do sladkých receptů. Tahle bábovka s kokosem a mrkví je toho jasným důkazem. Na našem webu najdete recepty i na další neodolatelné sladkosti, ve kterých snědí luštěniny i jejich největší odmítači. Inspiraci přidáváme do souvisejících receptů.

Suroviny

kokosový olej 50 g
+ navíc na vymazání
+ navíc na posypání
fazole cannellini 400 g
1 konzerva – fazole propláchnuté a scezené
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl ½ ČL
skořice ½ ČL
mletá
třtinový cukr 175 g
med 25 g
tekutý + 2 lžíce na ozdobení
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
voda z pomerančových květů 1 PL
kůra najemno nastrouhaná a šťáva vymačkaná
kůra najemno nastrouhaná a šťáva vymačkaná
mrkev 140 g
nastrouhaná najemno

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Bábovkovou formu či formu na věnec o objemu 2 litry vymažte trochou kokosového oleje. Vsypte pár lžic mouky a potřásejte formou, abyste vnitřek formy poprášili tenkou vrstvou mouky, přebytečnou odstraňte.

2

Okapané fazole a strouhaný kokos nasypte do food processoru a zpracujte dohladka.

3

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl a skořici. V jiné míse prošlehejte kokosový olej, cukr a med ručním elektrickým šlehačem, pak vešlehejte fazolové pyré, následované vejci, která zašlehávejte po jednom. Vmíchejte vanilkový extrakt, vodu z pomerančových květů, najemno nastrouhanou kůru z 1 pomeranče, šťávu z obou pomerančů i z citronu, pak vmíchejte ochucenou mouku tak, aby v těstě nebyly proužky.

4

Vmíchejte mrkev, pak těsto nalijte lžící do formy a uhlaďte povrch. Pečte 35–45 minut – špejle zapíchnutá doprostřed těsta by měla vyjít čistá. Nechte chladnout ve formě 15 minut, pak vyklopte na mřížku.

5

Až koláč zchladne, potřete ho z vnější strany medem, pak ho poprašte moučkovým cukrem a posypte citronovou a zbývající pomerančovou kůrou. Podávejte s kopečkem řeckého jogurtu.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...