Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi

Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2825 kcal
Bílkoviny 199 g
Cukr 434 g
Tuky 22 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dušené pokrmy lze snadno mrazit. Zbude-li vám tedy od večeře jedna porce, dejte ji do krabičky a zamrazte nebo vezměte s sebou na druhý den do práce. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
na plátky
červená paprika 2 ks
bez semínek, na nudličky
chilli omáčka 3 PL
omáčka chipotle z uzených chilli papriček
konzervovaná rajčata krájená 800 g
kuřecí prsa 4 ks
v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže dlouhozrnná 140 g
fazole strakaté (pinto) 400 g
konzerva nebo konzerva červených fazolí, scezených, propláchnutých
koriandr svazek
většina nasekaná, pár lístků na ozdobu
limetová šťáva
z 1 limety
krupicový cukr 1 PL
zakysaná smetana
k podávání

1 V rendlíku na oleji opékejte cibuli a papriku asi 4 minuty, až změknou. Pak přidejte omáčku chipotle, míchejte minutu a přidejte rajčata. Vložte kuřecí řízky, naplňte konzervu po rajčatech vodou a přilijte ji do rendlíku. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a za občasného míchání a obracení masa vařte zvolna asi 20 minut, až bude kuře hotové.

2 Mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě rýži podle návodu na obalu, trvá to zhruba 15 minut. Na poslední minutu přidejte fazole. Sceďte, přidejte nasekaný koriandr a limetovou šťávu, případně dosolte. Přiklopte a uchovejte horké.

3 Vyjměte maso z omáčky a položte je na prkénko. Pomocí 2 vidliček řízky natrhejte na silnější vlákna a potom vraťte do omáčky. Přidejte cukr a podle chuti dosolte. Podávejte
s dušenou rýží s fazolemi, posypané lístky koriandru a doplňte opepřenou zakysanou smetanou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit