Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2898 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 446 g
Tuky 22 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi je recept na kompletní jídlo, které nachystáte do hodiny, a spokojená bude jistě celá rodina. Kuřecí prsa jsou křehká a pikantní rajčatová omáčka jim dodá tu pravou esenci mexické kuchyně. Dušené pokrmy lze snadno mrazit. Zbude-li vám tedy od večeře jedna porce, dejte ji do krabičky a zamrazte nebo vezměte s sebou na druhý den do práce. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
na plátky
bez semínek, na nudličky
omáčka chipotle z uzených chilli papriček
v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže dlouhozrnná 140 g
fazole strakaté (pinto) 1 konzerva
nebo konzerva červených fazolí, scezených, propláchnutých
koriandr čerstvý 1 svazek
většina nasekaná, pár lístků na ozdobu
limetová šťáva
z 1 limety
k podávání

Postup

1

V rendlíku na oleji opékejte cibuli a papriku asi 4 minuty, až změknou.

2

Pak přidejte omáčku chipotle, míchejte minutu a přidejte rajčata. Vložte kuřecí řízky, naplňte konzervu po rajčatech vodou a přilijte ji do rendlíku. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a za občasného míchání a obracení masa vařte zvolna asi 20 minut, až bude kuře hotové.

3

Mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě rýži podle návodu na obalu, trvá to zhruba 15 minut. Na poslední minutu přidejte fazole.

4

Sceďte, přidejte nasekaný koriandr a limetovou šťávu, případně dosolte. Přiklopte a uchovejte horké.

5

Vyjměte maso z omáčky a položte je na prkénko. Pomocí 2 vidliček řízky natrhejte na silnější vlákna a potom vraťte do omáčky. Přidejte cukr a podle chuti dosolte.

6

Podávejte s dušenou rýží s fazolemi, posypané lístky koriandru a doplňte opepřenou zakysanou smetanou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč