0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi

Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi

4.8 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2895 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 446 g
Tuky 22 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušené pokrmy lze snadno mrazit. Zbude-li vám tedy od večeře jedna porce, dejte ji do krabičky a zamrazte nebo vezměte s sebou na druhý den do práce. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
na plátky
paprika červená 2 ks
bez semínek, na nudličky
chilli omáčka 3 PL
omáčka chipotle z uzených chilli papriček
konzervovaná rajčata krájená 800 g
kuřecí prsa 4 ks
v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže dlouhozrnná 140 g
fazole strakaté (pinto) 400 g
konzerva nebo konzerva červených fazolí, scezených, propláchnutých
koriandr čerstvý svazek
většina nasekaná, pár lístků na ozdobu
limetová šťáva
z 1 limety
krupicový cukr 1 PL
zakysaná smetana
k podávání

Postup

1

V rendlíku na oleji opékejte cibuli a papriku asi 4 minuty, až změknou.

2

Pak přidejte omáčku chipotle, míchejte minutu a přidejte rajčata. Vložte kuřecí řízky, naplňte konzervu po rajčatech vodou a přilijte ji do rendlíku. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a za občasného míchání a obracení masa vařte zvolna asi 20 minut, až bude kuře hotové.

3

Mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě rýži podle návodu na obalu, trvá to zhruba 15 minut. Na poslední minutu přidejte fazole.

4

Sceďte, přidejte nasekaný koriandr a limetovou šťávu, případně dosolte. Přiklopte a uchovejte horké.

5

Vyjměte maso z omáčky a položte je na prkénko. Pomocí 2 vidliček řízky natrhejte na silnější vlákna a potom vraťte do omáčky. Přidejte cukr a podle chuti dosolte.

6

Podávejte s dušenou rýží s fazolemi, posypané lístky koriandru a doplňte opepřenou zakysanou smetanou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč