Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 46
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2898 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 446 g
Tuky 22 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi je recept na kompletní jídlo, které nachystáte do hodiny, a spokojená bude jistě celá rodina. Kuřecí prsa jsou křehká a pikantní rajčatová omáčka jim dodá tu pravou esenci mexické kuchyně. Dušené pokrmy lze snadno mrazit. Zbude-li vám tedy od večeře jedna porce, dejte ji do krabičky a zamrazte nebo vezměte s sebou na druhý den do práce. 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
na plátky
bez semínek, na nudličky
omáčka chipotle z uzených chilli papriček
v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže dlouhozrnná 140 g
fazole strakaté (pinto) 1 konzerva
nebo konzerva červených fazolí, scezených, propláchnutých
koriandr čerstvý 1 svazek
většina nasekaná, pár lístků na ozdobu
limetová šťáva
z 1 limety
k podávání

Postup

1

V rendlíku na oleji opékejte cibuli a papriku asi 4 minuty, až změknou.

2

Pak přidejte omáčku chipotle, míchejte minutu a přidejte rajčata. Vložte kuřecí řízky, naplňte konzervu po rajčatech vodou a přilijte ji do rendlíku. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a za občasného míchání a obracení masa vařte zvolna asi 20 minut, až bude kuře hotové.

3

Mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě rýži podle návodu na obalu, trvá to zhruba 15 minut. Na poslední minutu přidejte fazole.

4

Sceďte, přidejte nasekaný koriandr a limetovou šťávu, případně dosolte. Přiklopte a uchovejte horké.

5

Vyjměte maso z omáčky a položte je na prkénko. Pomocí 2 vidliček řízky natrhejte na silnější vlákna a potom vraťte do omáčky. Přidejte cukr a podle chuti dosolte.

6

Podávejte s dušenou rýží s fazolemi, posypané lístky koriandru a doplňte opepřenou zakysanou smetanou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín