Dušené pokrmy lze snadno mrazit. Zbude-li vám tedy od večeře jedna porce, dejte ji do krabičky a zamrazte nebo vezměte s sebou na druhý den do práce.
Suroviny
1 V rendlíku na oleji opékejte cibuli a papriku asi 4 minuty, až změknou. Pak přidejte omáčku chipotle, míchejte minutu a přidejte rajčata. Vložte kuřecí řízky, naplňte konzervu po rajčatech vodou a přilijte ji do rendlíku. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a za občasného míchání a obracení masa vařte zvolna asi 20 minut, až bude kuře hotové.
2 Mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě rýži podle návodu na obalu, trvá to zhruba 15 minut. Na poslední minutu přidejte fazole. Sceďte, přidejte nasekaný koriandr a limetovou šťávu, případně dosolte. Přiklopte a uchovejte horké.
3 Vyjměte maso z omáčky a položte je na prkénko. Pomocí 2 vidliček řízky natrhejte na silnější vlákna a potom vraťte do omáčky. Přidejte cukr a podle chuti dosolte. Podávejte
s dušenou rýží s fazolemi, posypané lístky koriandru a doplňte opepřenou zakysanou smetanou.