Dušené pokrmy lze snadno mrazit. Zbude-li vám tedy od večeře jedna porce, dejte ji do krabičky a zamrazte nebo vezměte s sebou na druhý den do práce.
Suroviny
Postup
V rendlíku na oleji opékejte cibuli a papriku asi 4 minuty, až změknou.
Pak přidejte omáčku chipotle, míchejte minutu a přidejte rajčata. Vložte kuřecí řízky, naplňte konzervu po rajčatech vodou a přilijte ji do rendlíku. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a za občasného míchání a obracení masa vařte zvolna asi 20 minut, až bude kuře hotové.
Mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě rýži podle návodu na obalu, trvá to zhruba 15 minut. Na poslední minutu přidejte fazole.
Sceďte, přidejte nasekaný koriandr a limetovou šťávu, případně dosolte. Přiklopte a uchovejte horké.
Vyjměte maso z omáčky a položte je na prkénko. Pomocí 2 vidliček řízky natrhejte na silnější vlákna a potom vraťte do omáčky. Přidejte cukr a podle chuti dosolte.
Podávejte s dušenou rýží s fazolemi, posypané lístky koriandru a doplňte opepřenou zakysanou smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!(30 receptů)
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů)
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů)
- 30 večeří z konzervy plus tipy, jak dobře uvařit ze zásob ve spíži(30 receptů)