Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sladká zelenina s azuki

Úplnou lahůdkou je pohanková placka s touhle zeleninovo-fazolovou směsí, přelitá máslem z bílých loupaných mandlí.

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ máčení dle potřeby + vaření a dušení: 1¾ hodiny
PT1H45M
Vaření 1:45
Ostatní

Ingredience

    • 5 lžic olivového oleje
    • 5 cibulí, nakrájených na půlměsíčky
    • 5 velkých mrkví, nastrouhaných nahrubo
    • 1 menší červená řepa, nastrouhaná nahrubo
    • 250 g vařených azuki (viz recept na azuki dip)
    • sůl
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 2 lžíce sirupu (javorový, rýžový či z agáve) nebo medu
    • palačinky nebo pohankové placky k podávání

Příprava jídla

Ve větší pánvi rozehřejte olej a na velmi mírném ohni opékejte zeleninu a azuki asi deset minut. Osolte, přidejte asi 100 ml vody, přiklopte a tři čtvrtě hodiny duste. Občas zamíchejte. Podle potřeby podlévejte vodou, ale nepřehánějte to, abyste se neošidili o výraznou sladkou chuť zeleniny.

Na závěr dolaďte sirupem a octem, podle chuti můžete přidat i více. Příště můžete (ale nemusíte) experimentovat a přidat špetku zázvoru, skořice nebo hřebíčku.

Podávejte s palačinkami nebo s pohankovými plackami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dhál z červené čočky a fazolek mungo

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Azuki dip

Rajčatová omáčka s azuki

REKLAMA

Přidat komentář