0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí kimči
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 88
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 523 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 93 g
Tuky 5 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kimči existuje v desítkách verzí a i ty lze dále obměňovat. Na přípravu kimči se tradičně používá také krevetová či rybí omáčka, my vám nabízíme zjednoduše- nou variantu vhodnou i pro vegany.

Suroviny

sůl 40 g
jemně mletá, mořská
nakrájené na čtverce cca 5 x 5 cm
jarní cibulka 370 g
na 5 cm kousky
zázvor (čerstvý) 49 g
kus 9 cm, nastrouhaný najemno
česnek 10 stroužek
utřené či podrcené
chilli sušené 30 g
jemné korejské chilli koření (kochukaru), lze nahradit jiným sušeným chilli kořením
krupicový cukr 1,5 ČL

Postup

1

Ve džbánu rozpusťte ve 2 litrech studené vody 30 g soli.

2

Zelí nasypte do nejméně 2,5 litrové nádoby z inertního materiálu (sklo, porcelán, kamenina apod.). Zalijte osolenou vodou tak, aby bylo zelí ponořené. Zatižte talířem a nechte stát při pokojové teplotě, aby zelí začalo kvasit (trvá to asi 12 hodin, v tekutině se objeví bubliny a zelí mírně zkysne).

3

Zelí sceďte a nálev uschovejte. V míse smíchejte zelí s jarní cibulkou, zázvorem, česnekem, chilli kořením, cukrem a zbývající solí.

4

Přeneste do sterilizované 2 litrové sklenice a zalijte odloženým lákem, aby zelí bylo ponořené.

5

Část zbývajícího nálevu nalijte do plastového sáčku, dobře uzavřete a položte na zelí, aby zůstávalo potopené v láku.

6

Postavte do místnosti, kde teplota nepřesahuje 20 °C, aby zfermentovalo (zkvasilo) podle vašich představ. Nejspíš to potrvá 4–6 dnů.

7

Odstraňte sáček, uzavřete sklenici a uložte do chladničky. Vydrží i 3 měsíce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč