Zelenina v těstíčku (tempura) se sójovou omáčkou

Zelenina v těstíčku (tempura) se sójovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 573 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 95 g
Tuky 2 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Křupavé dobrůtky v japonském stylu se stejně skvěle hodí jako chuťovka i jako hlavní chod pro ty, kdo neradi maso.

Suroviny

zelenina 600 g
(kombinace brokolice, baklažán, červená paprika, brambory, možno houby), nakrájená na sousta
arašídový olej
lze nahradit slunečnicovým
Na těstíčko tempura
mouka pšeničná hladká 80 g
mouka kukuřičná 1 PL
sůl mořská 0.5 ČL
jemná
200 ml
minerálka ledová sycená
led 1 kostka
Na omáčku
sójová omáčka 3 PL
vinný ocet bílý 3 PL
3 PL
cherry
1 PL
světle hnědý cukr
mouka kukuřičná 1 ČL
sůl a pepř
na dochucení
1. Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. V misce smíchejte přísady na omáčku. Pak si připravte těstíčko: oba druhy mouky a sůl přesijte do velké mísy. Metlou opatrně přimíchejte studenou minerálku spolu s několika kostkami ledu. Nemíchejte příliš – pár hrudek nehraje roli. Plech vyložte kuchyňským papírem. V hrnci nebo woku začněte rozehřívat olej – měl by sahat asi do třetiny výšky. Mějte při ruce děrovanou naběračku.

2. Když olej dosáhne asi 190 °C, namáčejte kousky připravené zeleniny v těstíčku a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Nevhazujte do něj příliš mnoho kousků najednou, zchladil by se a zelenina by se nemohla správně osmažit. Smažte ji asi dvě minuty, dokud nebude lehce zlatá a křupavá. Poté nechte přebytečný tuk okapat na kuchyňském papíru nebo ubrousku.

3. Postupně osmažte všechno (nezapomeňte: před každou další várkou je třeba olej znovu rozpálit!). Kousky zeleniny uchováte křupavé a teplé v troubě s lehce pootevřenými dvířky. Nejlépe chutnají ještě teplé, namočené do omáčky.

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit