Cibuli nakrájíme na tenké proužky a osmažíme na rozehřátém oleji do zlatohněda (cca 25 minut). Často mícháme a dáváme pozor, aby se nepřipálila. K cibuli přidáme nasekaný česnek a zázvor a minutu smažíme. Přidáme koriandr a smažíme další minutu. Dále přidáme kurkumu, římský kmín, garam masalu a papriku a smažíme asi půl minuty. Prohřívání koření na oleji je velmi důležité pro rozvinutí chuti a vůně. Nesmíme ovšem připálit. Cibuli s kořením zalijeme trochou vody a společně dusíme 10 minut. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vaříme dalších 5 minut. Osolíme podle chuti, přidáme na kostičky narkájené lilky a přiměřené množství vody. Dusíme dokud není lilek měkký a občas mícháme. Výsledná omáčka by měla mít hustou konzistenci a měla by dobře obalovat lilek, proto vodu raději přidáváme v průběhu dušení postupně dle potřeby. Před podáváním můžeme posypat čerstvým nasekaným koriandrem. Podáváme s plackami či chlebem nebo s rýží.
Suroviny
Porce
2
Suroviny
Porce
2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 236 kcal
- Bílkoviny 8 g
- Sacharidy 45.5 g
- Tuky 0 g