0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 472 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 91 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

lilek 2 ks
střední
cibule 1 ks
velká
rajče 3 ks
větší, lze nahradit jednou konzervou
česnek 2
zázvor (čerstvý) ½ cm
¾ PL
mletý kardamon
¼ PL
mletý římský kmín
garam masala ¼ PL
paprika 1 PL
pálivá či sladká
kurkuma (mletá) 1 špetka
olej
sůl
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a osmažíme na rozehřátém oleji do zlatohněda (cca 25 minut). Často mícháme a dáváme pozor, aby se nepřipálila. K cibuli přidáme nasekaný česnek a zázvor a minutu smažíme. Přidáme koriandr a smažíme další minutu. Dále přidáme kurkumu, římský kmín, garam masalu a papriku a smažíme asi půl minuty. Prohřívání koření na oleji je velmi důležité pro rozvinutí chuti a vůně. Nesmíme ovšem připálit. Cibuli s kořením zalijeme trochou vody a společně dusíme 10 minut. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vaříme dalších 5 minut. Osolíme podle chuti, přidáme na kostičky narkájené lilky a přiměřené množství vody. Dusíme dokud není lilek měkký a občas mícháme. Výsledná omáčka by měla mít hustou konzistenci a měla by dobře obalovat lilek, proto vodu raději přidáváme v průběhu dušení postupně dle potřeby. Před podáváním můžeme posypat čerstvým nasekaným koriandrem. Podáváme s plackami či chlebem nebo s rýží.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč