Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Lilkové curry
Lilkové curry


< 60 min
0,0 (0x)

Cibuli nakrájíme na tenké proužky a osmažíme na rozehřátém oleji do zlatohněda (cca 25 minut). Často mícháme a dáváme pozor, aby se nepřipálila. K cibuli přidáme nasekaný česnek a zázvor a minutu smažíme. Přidáme koriandr a smažíme další minutu. Dále přidáme kurkumu, římský kmín, garam masalu a papriku a smažíme asi půl minuty. Prohřívání koření na oleji je velmi důležité pro rozvinutí chuti a vůně. Nesmíme ovšem připálit. Cibuli s kořením zalijeme trochou vody a společně dusíme 10 minut. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vaříme dalších 5 minut. Osolíme podle chuti, přidáme na kostičky narkájené lilky a přiměřené množství vody. Dusíme dokud není lilek měkký a občas mícháme. Výsledná omáčka by měla mít hustou konzistenci a měla by dobře obalovat lilek, proto vodu raději přidáváme v průběhu dušení postupně dle potřeby. Před podáváním můžeme posypat čerstvým nasekaným koriandrem. Podáváme s plackami či chlebem nebo s rýží.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 236 kcal
  • Bílkoviny 8 g
  • Sacharidy 45.5 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt