0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadýchaný houbovec

Nadýchaný houbovec

3.2/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1782 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 168 g
Tuky 69 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houbovec připomíná nádivku a je jemnější než jihočeský kuba z krupek.

Suroviny

sušené houby 2 hrsti
namočené
cibule 1 ks
najemno
česnek 4 stroužky
najemno
máslo 1 PL
či sádlo + trochu na formičky
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek 1 špetka
petrželka 1 hrst
nasekaná
majoránka (drhnutá) 1 PL
sušená, rozemnuté
mléko 200 ml
rohlíky 2 ks
starší, na kostičky
vejce 4 ks
zvlášť bílky a žloutky
dětská
strouhanka
na vysypání formiček

Postup

1

Houby zalijte cca 200 ml vody a uvařte doměkka.

2

Vývar nevylévejte, až trochu vychladne, pokropte jím a mlékem kostičky pečiva.

3

V pánvi rozehřejte máslo, vsypte cibulku a česnek a nechte zesklovatět. Žloutky šlehejte se špetkou soli do pěny, bílky ušlehejte zvlášť na pevný sníh.

4

Předehřejte troubu na 180 °C.

5

Spojte pečivo, houby, směs z pánve a žloutky. Vmíchejte petrželku, majoránku, sůl, pepř a nakonec sníh z bílků a krupičku.

6

Rozdělte do čtyř vymazaných a vysypaných formiček (nebo jednoho pekáče).

7

Pečte 15–20 minut dozlatova; než houbovce vytáhnete z trouby, zkuste špejlí, jestli jsou upečené. Podávejte teplé i po vychladnutí.

NĚCO NAVÍC
Vše, až na sníh z bílků, si můžete připravit několik hodin předem a uložit přikryté v lednici. Před pečením pak do hmoty zapracujte sníh a rozdělte a naplňte formičky či zapékací mísu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč