Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mramorovaný dort

Ideální dort – příprava zabere minimum času, skvěle vypadá a také tak chutná!

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H15M
Pečení 1:15
Dort Ostatní

Ingredience

    • 310 g hladké mouky
    • 1,5 lžičky prášku do pečiva
    • 165 g krupicového cukru
    • 250 g změklého másla
    • 4 vejce
    • 310 ml polotučného mléka + 2 lžíce extra
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • ¼ lžičky růžové potravinářské barvy
    • 20 g (¼ hrnku) kakaa holandského typu
    • 150 g hrubě strouhaného kokosu

    Na růžový krém:

    • 375 g změklého másla
    • 180 g moučkového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • ¼ lžičky růžového potravinářského barviva

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 160 °C. Ve větší míse smíchejte prvních sedm ingrediencí. Pak hmotu rozdělte na tři části. Do první zamíchejte růžové potravinářské barvivo, do druhé kakao a dvě lžíce mléka, zbytek nechte ‚čistý‘. Lžící naklaďte jednotlivé skupinky směsí – jednu vedle druhé – na dno kulaté formy o průměru 22 cm vyložené pečicím papírem. Nožem na máslo projíždějte z jedné směsi do druhé, abyste vytvořili mramorový efekt. Pečte hodinu a čtvrt. Nechte vychladnout.

Ručním elektrickým šlehačem mixujte 10–15 minut všechny ingredience na krém tak, aby byl krásně hladký. Krémem pak potřete vršek i boky dortu a posypte kokosem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Barevné dorty pro děti

Jahodový dort s mascarpone

Banánový dort

Skákací panák

Čokoládový dort pro děti

REKLAMA

Přidat komentář