0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový dort pro děti
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 168
Více než hodinu Snadné 10-12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6454 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 666 g
Tuky 329 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaně jednoduchý: jeho příprava vám zabere pouhých patnáct minut!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
mandle 110 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
třtinový cukr 400 g
máslo 200 g
změklé
vejce 3 ks
mléko 250 ml
kakao 35 g
cukrové a čokoládové zdobení
barevné
Na čokoládový krém
tvaroh 250 g
polotučný
krémový sýr 400 g
lučina
kakao 2 PL
holandský typ
moučkový cukr 60 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C.

2

V míse dobře promíchejte prvních osm surovin a vzniklou hmotu vlijte do kulaté formy o průměru 22 centimetrů vyložené pečicím papírem. Pečte hodinu a čtvrt.

3

Připravte si krém: v míse jednoduše prošlehejte všechny ingredience na krém.

4

Pak seřízněte vršek dortu, aby na něm nezůstaly nerovnosti. Cukrové ozdoby vysypte na tác. Boky dortu potřete čokoládovým krémem, dort opatrně uchopte za vršek a spodek a projeďte s ním cukrovými ozdobami. Zbylým krémem potřete vršek.

Související články

Upečte dokonalý narozeninový dort
  • Zajímavosti

Upečte dokonalý narozeninový dort

Šéfcukrář Lukáš Pohl vám na kurzu prozradí, jak na nadýchaný mechový korpus i šlehaný francouzský krém a jeho obměny. Naučíte se připravit dekorace z čokolády a potáhnout dort pravým marcipánem nebo čokoládovou glazurou. Dort, který na...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit