0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový dort pro děti
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 168
Více než hodinu Snadné 10-12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6454 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 666 g
Tuky 329 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaně jednoduchý: jeho příprava vám zabere pouhých patnáct minut!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
mandle 110 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
třtinový cukr 400 g
máslo 200 g
změklé
vejce 3 ks
mléko 250 ml
kakao 35 g
cukrové a čokoládové zdobení
barevné
Na čokoládový krém
tvaroh 250 g
polotučný
krémový sýr 400 g
lučina
kakao 2 PL
holandský typ
moučkový cukr 60 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C.

2

V míse dobře promíchejte prvních osm surovin a vzniklou hmotu vlijte do kulaté formy o průměru 22 centimetrů vyložené pečicím papírem. Pečte hodinu a čtvrt.

3

Připravte si krém: v míse jednoduše prošlehejte všechny ingredience na krém.

4

Pak seřízněte vršek dortu, aby na něm nezůstaly nerovnosti. Cukrové ozdoby vysypte na tác. Boky dortu potřete čokoládovým krémem, dort opatrně uchopte za vršek a spodek a projeďte s ním cukrovými ozdobami. Zbylým krémem potřete vršek.

Související články

Upečte dokonalý narozeninový dort
  • Zajímavosti

Upečte dokonalý narozeninový dort

Šéfcukrář Lukáš Pohl vám na kurzu prozradí, jak na nadýchaný mechový korpus i šlehaný francouzský krém a jeho obměny. Naučíte se připravit dekorace z čokolády a potáhnout dort pravým marcipánem nebo čokoládovou glazurou. Dort, který na...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit