Ideální dort – příprava zabere minimum času, skvěle vypadá a také tak chutná!
Suroviny
mouka pšeničná hladká
310
g
kypřicí prášek do pečiva
1,5
bal
krupicový cukr
165
g
máslo
250
g
změklé
vejce
4
ks
mléko
310
ml
plus dvě lžíce extra
vanilkový extrakt
1
ČL
růžové
kakao
20
g
holandský typ
kokos
150
g
hrubě strouhaný
Na růžový krém
máslo
375
g
změklé
moučkový cukr
180
g
vanilkový extrakt
1
ČL
růžové
Postup
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Ve větší míse smíchejte prvních sedm ingrediencí. Pak hmotu rozdělte na tři části. Do první zamíchejte růžové potravinářské barvivo, do druhé kakao a dvě lžíce mléka, zbytek nechte ‚čistý. Lžící naklaďte jednotlivé skupinky směsí – jednu vedle druhé – na dno kulaté formy o průměru 22 cm vyložené pečicím papírem. Nožem na máslo projíždějte z jedné směsi do druhé, abyste vytvořili mramorový efekt. Pečte hodinu a čtvrt. Nechte vychladnout.
2
Ručním elektrickým šlehačem mixujte 10–15 minut všechny ingredience na krém tak, aby byl krásně hladký. Krémem pak potřete vršek i boky dortu a posypte kokosem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18 receptů na barevné dorty pro děti(18 receptů )