Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotlety s jablky

Jablka a šalvěj dodají vepřovému lehkost, šťávu a aroma

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
Marinování: 20 minut
PT6M
Opékání 0:06
Britská

Ingredience

    • 1 lžíci medu
    • 5 lžic jablečné šťávy
    • 2 lžíce nasekané čerstvé  šalvěje nebo lžičku sušené
    • 1 lžičku olivového oleje   
    • 2 kotlety bez kosti
    • 1 velké červené jablko, zbavené jádřince a nakrájené na osminky
    • citronovou šťávu podle chuti
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Ve skleněné nebo keramické misce prošlehejte vidličkou med s jablečnou šťávou, šalvějí a olejem. Osolte a opepřete. Vložte do marinády kotlety, důkladně je obalte a nechte dvacet minut odpočívat. Rozpalte gril nebo rozehřejte grilovací či jinou těžkou pánev.

2. Kotlety grilujte nebo opékejte tři až čtyři minuty; pokud je grilujete, potírejte je částí zbylé marinády. Osminky jablek protáhněte marinádou v misce a přidejte na pánev nebo na plech k masu. Obraťte maso a oboje opékejte ještě tři až čtyři minuty, až maso zkřehne a jablka zezlátnou.

3. Mezitím přiveďte v kastrůlku k varu zbylou mariná­du. Nechte svařit na třetinu původního objemu. Osolte, opepřete, případně dochuť­te citronovou šťávou. Kot- letky podávejte nejlépe s rýží a zelenými fazolkami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.14

Přidat komentář