Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní vejce z jedné pánve

Ideální večeře nejen na léto je taková, jejíž příprava nezabere moc času a vystačíte při ní s jedinou pánví.
Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 10-12 minut
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 400 g cuket (cca 2 kusy), nasekaných na kousky
    • 200 g třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 1 stroužek česneku, podrcený
    • 2 vejce
    • hrstka lístků bazalky
    • sůl, pepř
    • čerstvý chléb k podávání

Příprava jídla

Olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a vsypte do ní cukety. Opékejte pět minut, aby změkly; občas promíchejte. Potom přidejte rajčátka a česnek a ještě pár minut opékejte. Lehce osolte a opepřete. Směs na dvou místech rozhrňte a do vzniklých důlků rozklepněte vejce. Pánev přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a ponechte na ohni dvě až tři minuty, aby byla vejce prohřátá, jak jste zvyklí. Posypte bazalkovými lístky a podávejte s čerstvým chlebem.

NĚCO NAVÍC: Nemáte právě po ruce čerstvou bazalku? Jednoduše vmíchejte do zeleniny pár lžiček bazalkového pesta, ještě než na pánev vlijete vejce.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

7 tipů, jak připravit dokonalou omeletu

Přidat komentář