0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 713 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 44 g
Tuky 40 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná snídaně, jak ji rádi v Mexiku

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
na půlplátky
paprika červená 1 ks
na kostičky
chilli paprička 1 ks
česnek 1 stroužek
drcený
oregano ½ ČL
sušené
konzervovaná rajčata krájená 400 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
topinky k podávání

Postup

1

Zvolna opékejte v pánvi na oleji cibuli, papriku, chilli, česnek a oregano; trvá to asi pět minut.

2

Přidejte rajčata, osolte a vařte dalších pět minut. Pak lžící nebo sběračkou udělejte v pánvi dvě prohlubně a do každé rozklepněte vejce. Osolte je, opepřete, přiklopte a duste 5 minut, až vejce ztuhnou. Podávejte s topinkami.

NĚCO NAVÍC: Omáčku také můžete rozdělit do zapékacích misek, udělat důlek, rozklepnout do něj vejce a dát zapéct asi na deset minut do rozehřáté trouby.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...