Vydatná snídaně, jak ji rádi v Mexiku
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule červená
1
ks
na půlplátky
paprika červená
1
ks
na kostičky
chilli paprička
1
ks
česnek
1
stroužek
drcený
oregano
½
ČL
sušené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce
2
ks
topinky k podávání
Postup
1
Zvolna opékejte v pánvi na oleji cibuli, papriku, chilli, česnek a oregano; trvá to asi pět minut.
2
Přidejte rajčata, osolte a vařte dalších pět minut. Pak lžící nebo sběračkou udělejte v pánvi dvě prohlubně a do každé rozklepněte vejce. Osolte je, opepřete, přiklopte a duste 5 minut, až vejce ztuhnou. Podávejte s topinkami.
NĚCO NAVÍC: Omáčku také můžete rozdělit do zapékacích misek, udělat důlek, rozklepnout do něj vejce a dát zapéct asi na deset minut do rozehřáté trouby.