0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 713 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 44 g
Tuky 40 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná snídaně, jak ji rádi v Mexiku

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
na půlplátky
paprika červená 1 ks
na kostičky
chilli paprička 1 ks
česnek 1 stroužek
drcený
oregano ½ ČL
sušené
konzervovaná rajčata krájená 400 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
topinky k podávání

Postup

1

Zvolna opékejte v pánvi na oleji cibuli, papriku, chilli, česnek a oregano; trvá to asi pět minut.

2

Přidejte rajčata, osolte a vařte dalších pět minut. Pak lžící nebo sběračkou udělejte v pánvi dvě prohlubně a do každé rozklepněte vejce. Osolte je, opepřete, přiklopte a duste 5 minut, až vejce ztuhnou. Podávejte s topinkami.

NĚCO NAVÍC: Omáčku také můžete rozdělit do zapékacích misek, udělat důlek, rozklepnout do něj vejce a dát zapéct asi na deset minut do rozehřáté trouby.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč