Papriky s čočkou a vejci

Papriky s čočkou a vejci

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2343 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 274 g
Tuky 66 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které vám dodá energii na cokoli!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
paprika červená 2 ks
velké, zbavené semínek a nakrájené na drobné kostičky
paprika žlutá 1 ks
zbavená semínek a nakrájená na drobné kostičky
koření 2 ČL
kořenící pasta rás al-hánút – lze nahradit 3 lžičkami stejnojmenné směsi koření
čočka 400 g
1 konzerva, scezená a propláchnutá – lze nahradit 100 g čočky, uvařené podle návodu na obalu a scezené (váha před vařením)
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
baby špenát 120 g
vejce 3 ks
3–4 vejce podle počtu strávníků
koření 1 PL
směs dukkah (viz Něco navíc), nasucho opražená, aby se rozvoněla
koriandr
čerstvý, k podávání
pita
opečená, k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním ohni olivový olej. Vsypte cibuli a papriky a opékejte za stálého míchání asi 10 minut, aby zelenina změkla. Okořeňte pastou či směsí rás al-hánút. Nechte minutu rozvonět. Přidejte čočku, rajčata a 200 ml vody. Míchejte asi 4 minuty, směs by měla dosáhnout mírného varu. Pak vmíchejte špenát a ve směsi udělejte 3–4 důlky – do každého rozklepněte po 1 vejci. Zapékejte asi 10 minut, nebo tak dlouho, aby vejce byla podle vaší chuti. Podávejte posypané opraženou dukkou a čerstvým koriandrem, podle chuti doplněné opečenými chlebovými plackami.

NĚCO NAVÍC
Směs dukkah můžete semlít z 10 g pistácií (ty jsme použili my) nebo tradičnějších lískových oříšků, 10 g sezamových semínek, 4 g semen koriandru a římského kmínu, pepře a soli podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit