Pokud máte chuť na něco snadného, lehkého přitom sytého z jedné pánve a ještě budete chtít využít surovin, co máte ve spíži, pak jste tu správně!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním ohni olivový olej. Vsypte cibuli a papriky a opékejte za stálého míchání asi 10 minut, aby zelenina změkla. Okořeňte pastou či směsí rás al-hánút. Nechte minutu rozvonět.
Přidejte čočku, rajčata a 200 ml vody. Míchejte asi 4 minuty, směs by měla dosáhnout mírného varu. Pak vmíchejte špenát a ve směsi udělejte 3–4 důlky – do každého rozklepněte po 1 vejci. Zapékejte asi 10 minut, nebo tak dlouho, aby vejce byla podle vaší chuti. Podávejte posypané opraženou dukkou a čerstvým koriandrem, podle chuti doplněné opečenými chlebovými plackami.
NĚCO NAVÍC
Směs dukkah můžete semlít z 10 g pistácií (ty jsme použili my) nebo tradičnějších lískových oříšků, 10 g sezamových semínek, 4 g semen koriandru a římského kmínu, pepře a soli podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak si pojistit blahobyt v dalším roce aneb 21 receptů na tradiční novoroční čočku!(21 receptů)
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů)
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů)
- Nejlepší způsoby, jak naložit s paprikou: Naplňte ji, upečte ji, naložte ji nebo ji hoďte do leča(12 receptů)