0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Papriky s čočkou a vejci

Papriky s čočkou a vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Papriky s čočkou a vejci

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2343 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 274 g
Tuky 66 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které vám dodá energii na cokoli!

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
paprika červená 2 ks
velké, zbavené semínek a nakrájené na drobné kostičky
paprika žlutá 1 ks
zbavená semínek a nakrájená na drobné kostičky
koření 2 ČL
kořenící pasta rás al-hánút – lze nahradit 3 lžičkami stejnojmenné směsi koření
čočka 400 g
1 konzerva, scezená a propláchnutá – lze nahradit 100 g čočky, uvařené podle návodu na obalu a scezené (váha před vařením)
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
baby špenát 120 g
vejce 3 ks
3–4 vejce podle počtu strávníků
koření 1 PL
směs dukkah (viz Něco navíc), nasucho opražená, aby se rozvoněla
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
pita
opečená, k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním ohni olivový olej. Vsypte cibuli a papriky a opékejte za stálého míchání asi 10 minut, aby zelenina změkla. Okořeňte pastou či směsí rás al-hánút. Nechte minutu rozvonět. Přidejte čočku, rajčata a 200 ml vody. Míchejte asi 4 minuty, směs by měla dosáhnout mírného varu. Pak vmíchejte špenát a ve směsi udělejte 3–4 důlky – do každého rozklepněte po 1 vejci. Zapékejte asi 10 minut, nebo tak dlouho, aby vejce byla podle vaší chuti. Podávejte posypané opraženou dukkou a čerstvým koriandrem, podle chuti doplněné opečenými chlebovými plackami.

NĚCO NAVÍC
Směs dukkah můžete semlít z 10 g pistácií (ty jsme použili my) nebo tradičnějších lískových oříšků, 10 g sezamových semínek, 4 g semen koriandru a římského kmínu, pepře a soli podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč