Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Papriky s čočkou a vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2343 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 274 g
Tuky 66 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte chuť na něco snadného, lehkého přitom sytého z jedné pánve a ještě budete chtít využít surovin, co máte ve spíži, pak jste tu správně! 

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
velké, zbavené semínek a nakrájené na drobné kostičky
zbavená semínek a nakrájená na drobné kostičky
koření 2 ČL
kořenící pasta rás al-hánút – lze nahradit 3 lžičkami stejnojmenné směsi koření
čočka 400 g
1 konzerva, scezená a propláchnutá – lze nahradit 100 g čočky, uvařené podle návodu na obalu a scezené (váha před vařením)
vejce 3 ks
3–4 vejce podle počtu strávníků
koření 1 PL
směs dukkah (viz Něco navíc), nasucho opražená, aby se rozvoněla
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
opečená, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním ohni olivový olej. Vsypte cibuli a papriky a opékejte za stálého míchání asi 10 minut, aby zelenina změkla. Okořeňte pastou či směsí rás al-hánút. Nechte minutu rozvonět.

2

Přidejte čočku, rajčata a 200 ml vody. Míchejte asi 4 minuty, směs by měla dosáhnout mírného varu. Pak vmíchejte špenát a ve směsi udělejte 3–4 důlky – do každého rozklepněte po 1 vejci. Zapékejte asi 10 minut, nebo tak dlouho, aby vejce byla podle vaší chuti. Podávejte posypané opraženou dukkou a čerstvým koriandrem, podle chuti doplněné opečenými chlebovými plackami.

NĚCO NAVÍC
Směs dukkah můžete semlít z 10 g pistácií (ty jsme použili my) nebo tradičnějších lískových oříšků, 10 g sezamových semínek, 4 g semen koriandru a římského kmínu, pepře a soli podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín