Takhle chutná léto! Bez leča ze surovin ze zahrádky si prázdniny neumíme představit. Zkuste ho tentokrát připravit na efektní způsob shakshuky.
Suroviny
Postup
Zahřejte pánev, vložte na ni nakrájený špek a zvolna zahřívejte, až začne pouštět tuk. Pokud je to třeba, přidejte trošku olivového oleje. Do tuku vhoďte jako první kousky paprik, po pár minutách přidejte klobásky pokrájené na kolečka. Až se klobásky opečou, přidejte čerstvá rajčata a nakrájenou cibuli. Nechte 3 minuty dusit.
Nyní přidejte česnek nakrájený nadrobno, po minutě vlijte drcená rajčata. Osolte a opepřete, promíchejte, přiklopte a nechte pod poklicí dusit asi 12 minut.
Odklopte a do směsi udělejte 4 důlky, do kterých vyklepnete celá vejce. Povrch pánve znovu osolte, opepřete a přisypte nasekané bylinky. Opět přiklopte a duste ještě 5–10 minut na mírném ohni.
Vyčkejte, až bílky ztuhnou a nebudou průhledné, žloutky však musí zůstat tekuté. Aby nebyly zastřené a vynikla jejich sytě žlutá barva, lehce do nich před servírováním píchněte vidličkou. Ihned podávejte, jako příloha je ideální kváskový chléb.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů )