0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lečo na způsob shakshuky

Lečo na způsob shakshuky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lečo na způsob shakshuky

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 996 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 55 g
Tuky 48 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle chutná léto! Bez leča ze surovin ze zahrádky si prázdniny neumíme představit. Zkuste ho tentokrát připravit na efektní způsob shakshuky.

Suroviny

špek 40 g
lardo, guancinale nebo bílý uzený domácí špek, na kostičky
olivový olej
podle potřeby
paprika bílá 4 ks
či zelená slovenská (může být i pálivá), nakrájená na kousky
klobása grilovací 2 ks
polotvrdá (skvělá je s čedarem a jalapeños)
rajče 4 ks
zralá, na kostičky
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
česnek 2 stroužky
konzervovaná rajčata krájená 200 g
sůl
uzená
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks
bylinky
podle chuti – hladkolistá petrželka, pažitka, koriandr...

Postup

1

Zahřejte pánev, vložte na ni nakrájený špek a zvolna zahřívejte, až začne pouštět tuk. Pokud je to třeba, přidejte trošku olivového oleje. Do tuku vhoďte jako první kousky paprik, po pár minutách přidejte klobásky pokrájené na kolečka. Až se klobásky opečou, přidejte čerstvá rajčata a nakrájenou cibuli. Nechte 3 minuty dusit.

2

Nyní přidejte česnek nakrájený nadrobno, po minutě vlijte drcená rajčata. Osolte a opepřete, promíchejte, přiklopte a nechte pod poklicí dusit asi 12 minut.

3

Odklopte a do směsi udělejte 4 důlky, do kterých vyklepnete celá vejce. Povrch pánve znovu osolte, opepřete a přisypte nasekané bylinky. Opět přiklopte a duste ještě 5–10 minut na mírném ohni.

4

Vyčkejte, až bílky ztuhnou a nebudou průhledné, žloutky však musí zůstat tekuté. Aby nebyly zastřené a vynikla jejich sytě žlutá barva, lehce do nich před servírováním píchněte vidličkou. Ihned podávejte, jako příloha je ideální kváskový chléb.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč