Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kyprá zlatá rýže

Půvab dálkami vonící rýže spočívá jak ve snadné přípravě, tak ve faktu, že jde vlastně o samostatné jídlo. Typickým prvkem je způsob osmahnutí rýže na tuku předtím, než se zalije tekutinou.

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Asijská

Ingredience

    • 300 g rýže (nejlépe typu basmati)
    • 190 g sterilovaných červených paprik  ve sladkokyselém nálevu
    • 1 nakrájenou cibuli
    • 700 ml zeleninového vývaru
    • 2 lžíce olivového oleje
    • špetku kurkumy nebo kari

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190 °C (elektrickou), 170 °C (horkovzdušnou). V hrnci, který lze i s pokličkou vložit do trouby, osmahněte na oleji cibulku, přisypte koření a rýži a promíchávejte, až se její zrnka obalí olejem. Rýži zalijte vývarem a přidejte papriky nakrájené na kostičky.

2. Hrnec přikrytý pokličkou vložte do předehřáté trouby a ponechte v ní 30 až 35 minut. Ve vypnuté troubě vydrží rýže ještě nejméně 15 minut teplá. Před podáváním promíchejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Thajské menu

Thajské menu

REKLAMA

Přidat komentář