Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelový cheesecake s čokoládou

Karamelový cheesecake s čokoládou

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4900 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 483 g
Tuky 273 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

slazené
Korpus
sušenky 2 bal
Náplň
tvaroh 200 g
vejce 2 ks
Poleva

Postup

1

Karamelizovat kondenzované mléko - sundat obal, dvě protilehlé dírky na horní straně, v hrnci zalít vodou 2 cm pod horní okraj, k varu, pomalu vařit 90 minut dolévat vodu, pak otevřít, nechat vychladnout

2

Korpus - předehřát troubu na 180, sušenky a máslo do mixéru na mírně lepivou drobenku, forma na dort vyložená papírem, drobenku namačkat, síla půl cm, péct asi 10 min

3

Náplň - tvaroh, sýr, želé v prášku promíchat, přidat vejce a prošlehat (šlehačem), vmíchat karamelizované mléko, vlít do korpusu, uhladit povrch, péct 40 min, níplň ztuhne, vychladit při pokojové teplotě, pak přikrytý folii v ledničce, nejlépe přes noc 

4

Poleva - v lázni rozpustit čokoládu s másle,, přelít a rozetřít, vychladnout, ztuhnout, podávat

Autor: jenzy