Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Karamelový cheesecake

Popis receptu: 
Gurmán 08/2009
Autor: Jana Kasíková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka korpus: 2 balení máslových sušenek Club, 80 g másla náplň: 280 g tvarohu se smetanou, nebo tučného, 200 g krémového sýra (např.Buko), 1 sáček dortového želé, 2 vejce poleva: 100 g hořké čokolády, 60 g másla

Příprava jídla

1. karamelizovat kondenzované mléko - sundat obal, dvě protilehlé dírky na horní straně, v hrnci zalít vodou 2 cm pod horní okraj, k varu, pomalu vařit 90 minut dolévat vodu, pak otevřít, nechat vychladnout 2. korpus - předehřát troubu na 180, sušenky a máslo do mixéru na mírně lepivou drobenku, forma na dort vyložená papírem, drobenku namačkat, síla půl cm, péct asi 10 min 3. náplň - tvaroh, sýr, želé v prášku promíchat, přidat vejce a prošlehat (šlehačem), vmíchat karamelizované mléko, vlít do korpusu, uhladit povrch, péct 40 min, níplň ztuhne, vychladit při pokojové teplotě, pak přikrytý folii v ledničce, nejlépe přes noc 4. poleva - v lázni rozpustit čokoládu s másle,, přelít a rozetřít, vychladnout, ztuhnout, podávat
REKLAMA

Přidat komentář