Suroviny
kondenzované mléko
1
konzerva
slazené
Korpus
sušenky
2
bal
máslo
80
g
Náplň
tvaroh
200
g
krémový sýr
200
g
želé dortové
1
bal
vejce
2
ks
Poleva
čokoláda
100
g
máslo
60
g
Postup
1
Karamelizovat kondenzované mléko - sundat obal, dvě protilehlé dírky na horní straně, v hrnci zalít vodou 2 cm pod horní okraj, k varu, pomalu vařit 90 minut dolévat vodu, pak otevřít, nechat vychladnout
2
Korpus - předehřát troubu na 180, sušenky a máslo do mixéru na mírně lepivou drobenku, forma na dort vyložená papírem, drobenku namačkat, síla půl cm, péct asi 10 min
3
Náplň - tvaroh, sýr, želé v prášku promíchat, přidat vejce a prošlehat (šlehačem), vmíchat karamelizované mléko, vlít do korpusu, uhladit povrch, péct 40 min, níplň ztuhne, vychladit při pokojové teplotě, pak přikrytý folii v ledničce, nejlépe přes noc
4
Poleva - v lázni rozpustit čokoládu s másle,, přelít a rozetřít, vychladnout, ztuhnout, podávat