Osvěžující záležitost. Je výtečný chlazený i krátce zmrazený. Ať už hledáte letní osvěžení nebo chcete překvapit hosty neobvyklým sladkým zážitkem, limetkový koláč bude trefou do černého!
Suroviny
Postup
Nejdřív si připravte kandovanou limetu na ozdobu. Přiveďte k varu 250 ml vody s cukrem, přidejte limetu a pomalu vařte 45 minut. Plátky pak na sítku nechte okapat.
Na sušenkový základ rozpusťte máslo a smíchejte ho s rozdrcenými sušenkami. Směs upěchujte do rozvírací dortové formy o průměru 23 cm.
Prošlehejte tvaroh s kondenzovaným mlékem. Smetanu ušlehejte dotuha. Přidejte k tvarohu, vmíchejte strouhanou limetovou kůru a postupně za stálého šlehání tenkým pramínkem přilévejte limetovou šťávu. Pomocí stěrky naneste na sušenkový základ a dejte na 3 hodiny vychladit do lednice nebo na hodinu zatuhnout do mrazáku.
NĚCO NAVÍC
Limetová šťáva je zde nenahraditelná. S citronem krém nezhoustne.
Komentáře
Moc dobry a jednoduchy cheesecake. Delala jsem ke 2. narozeninam pro dvouletou dceru. Vsichni si moc pochutnali.