Osvěžující záležitost. Je výtečný chlazený i krátce zmrazený.
Suroviny
Postup
Nejdřív si připravte kandovanou limetu na ozdobu. Přiveďte k varu 250 ml vody s cukrem, přidejte limetu a pomalu vařte 45 minut. Plátky pak na sítku nechte okapat.
Na sušenkový základ rozpusťte máslo a smíchejte ho s rozdrcenými sušenkami. Směs upěchujte do rozvírací dortové formy o průměru 23 cm.
Prošlehejte tvaroh s kondenzovaným mlékem. Smetanu ušlehejte dotuha. Přidejte k tvarohu, vmíchejte strouhanou limetovou kůru a postupně za stálého šlehání tenkým pramínkem přilévejte limetovou šťávu. Pomocí stěrky naneste na sušenkový základ a dejte na 3 hodiny vychladit do lednice nebo na hodinu zatuhnout do mrazáku.
NĚCO NAVÍC
Limetová šťáva je zde nenahraditelná. S citronem krém nezhoustne.
Komentáře
Andrea Mokarzel Falcón
02.08.2014 20:32
Moc dobry a jednoduchy
Moc dobry a jednoduchy cheesecake. Delala jsem ke 2. narozeninam pro dvouletou dceru. Vsichni si moc pochutnali.