0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Limetkový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 77
Více než hodinu Snadné na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3730 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 429 g
Tuky 195 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující záležitost. Je výtečný chlazený i krátce zmrazený.

Suroviny

sušenky 150 g
vaše oblíbené
máslo 70 g
tvaroh 250 g
ve vaničce
smetana ke šlehání 200 ml
40%
kondenzované mléko 400 g
slazené
limetová šťáva
ze 6 limet
limetová kůra
strouhaná, ze 2 limet (lze vynechat)
Na kandované limetové plátky
limeta 1 ks
na tenké plátky
krupicový cukr 100 g

1 Nejdřív si připravte kandovanou limetu na ozdobu. Přiveďte k varu 250 ml vody s cukrem, přidejte limetu a pomalu vařte 45 minut. Plátky pak na sítku nechte okapat.

2 Na sušenkový základ rozpusťte máslo a smíchejte ho s rozdrcenými sušenkami. Směs upěchujte do rozvírací dortové formy o průměru 23 cm.

3 Prošlehejte tvaroh s kondenzovaným mlékem. Smetanu ušlehejte dotuha. Přidejte k tvarohu, vmíchejte strouhanou limetovou kůru a postupně za stálého šlehání tenkým pramínkem přilévejte limetovou šťávu. Pomocí stěrky naneste na sušenkový základ a dejte na 3 hodiny vychladit do lednice nebo na hodinu zatuhnout do mrazáku.

NĚCO NAVÍC
Limetová šťáva je zde nenahraditelná. S citronem krém nezhoustne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Komentáře

Andrea Mokarzel Falcón

Moc dobry a jednoduchy cheesecake. Delala jsem ke 2. narozeninam pro dvouletou dceru. Vsichni si moc pochutnali.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit