Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2511 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 325 g
Tuky 104 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Za piškotovou barikádou

Suroviny

piškoty 200 g
krupicový cukr 40 g
na cukrový sirup
voda 50 ml
na cukrový sirup
Na krém
krémový sýr 250 g
lze nahradit jiným krémovým sýrem Kiri
tvaroh 200 g
jemný, lze nahradit lučinou
krupicový cukr 100 g
jahody 50 g
na kousky
želatina 7 g
plátky
jahody 30 ml
jahodový nebo malinový sirup
smetana 200 ml
Na ozdobu
jahody 1 hrst
maliny 1 hrst
máta
lze nahradit meduňkou

1Na sirup svařte cukr s vodou, až se cukr rozpustí. Takto připravený sirup nechte vychladnout. Kulatou formu s vyššími okraji vyložte piškoty a jejich vnitřní stranu  potřete polovinou vychladlého cukrového sirupu.

2Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte žervé s tvarohem, cukrem, jahodami a malinovým sirupem. Smetanu ušlehejte, ale nemusí být úplně tuhá. (,Špičky‘ šlehačky se po zvednutí metly mírně ohýbají.)

3Změklou želatinu vymačkejte, a pokud je ještě hrudkovitá, přelijte ji trochou horké vody a po vychladnutí znovu vymačkejte; pak ji vetřete do sladkého tvarohu spolu se smetanou.

4Polovinu tvarohového krému navršte do piškotového věnečku, poklaďte polovinou malin a zbytkem krému. Navrch naklaďte zbytek piškotů, potřených z vnitřní strany zbylým cukrovým sirupem.

5Formu vložte alespoň na dvě hodiny do chladničky. Před vyklopením ponořte spodek formy na chvilku do horké vody. Ozdobte jahodami, malinami a voňavými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit