0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort Aljaška
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1680 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 263 g
Tuky 40 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní dezert, který můžete opálit hned třemi způsoby: buď v troubě pod grilem (bílky málo vedou teplo), nebo jako my cukrářskou pistolí, či hotový sníh postříkejte minimálně 40% alkoholem a zapalte. Na stůl tak ponesete Aljašku v plamenech!

Suroviny

vanilková zmrzlina 500 ml
kvalitní, viz Něco navíc
malinový sorbet 500 ml
viz Něco navíc
piškotový korpus 1 ks
Na meringue
krupicový cukr 1 hrnek
vanilkový extrakt ½ ČL
sůl 1 špetka

Postup

1

Mísu s objemem 1–1,5 litru vyložte potravinářskou fólií.

2

Na dno dejte část vanilkové zmrzliny, aby zabrala zhruba 1/4 výšky, pokračujte malinovým sorbetem, zbylou vanilkovou zmrzlinou a nakonec malinovým sorbetem. Nahoru přitiskněte piškot (seřízněte ho tak, aby se přesně vešel do mísy) a vše dejte do mrazáku ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

3

Na meringue vlijte bílky do mísy (robotu), přidejte cukr, vanilkový extrakt a špetku soli a mísu posaďte na vodní lázeň. Šlehejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Poté vyšlehejte (v robotu nebo ručním šlehačem) pevný, lesklý sníh.

4

Zmrzlinu s piškotem z mísy vyklopte na talíř, odstraňte potravinářskou fólii a ozdobně naneste sníh. Opalte jej cukrářskou pistolí a ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč