Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1680 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 263 g
Tuky 40 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní dezert, který můžete opálit hned třemi způsoby: buď v troubě pod grilem (bílky málo vedou teplo), nebo jako my cukrářskou pistolí, či hotový sníh postříkejte minimálně 40% alkoholem a zapalte. Na stůl tak ponesete Aljašku v plamenech!

Suroviny

vanilková zmrzlina 500 ml
kvalitní, viz Něco navíc
malinový sorbet 500 ml
(viz Něco navíc)
piškotový korpus 1 ks
Na meringue
bílek 4 ks
krupicový cukr 1 hrnek
vanilkový extrakt 0.5 ČL
sůl špetka

1 Mísu s objemem 1–1,5 litru vyložte potravinářskou fólií. Na dno dejte část vanilkové zmrzliny, aby zabrala zhruba 1/4 výšky, pokračujte malinovým sorbetem, zbylou vanilkovou zmrzlinou a nakonec malinovým sorbetem. Nahoru přitiskněte piškot (seřízněte ho tak, aby se přesně vešel do mísy) a vše dejte do mrazáku ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

2 Na meringue vlijte bílky do mísy (robotu), přidejte cukr, vanilkový extrakt a špetku soli a mísu posaďte na vodní lázeň. Šlehejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Poté vyšlehejte (v robotu nebo ručním šlehačem) pevný, lesklý sníh.

3 Zmrzlinu s piškotem z mísy vyklopte na talíř, odstraňte potravinářskou fólii a ozdobně naneste sníh. Opalte jej cukrářskou pistolí a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu a sorbet můžete pochopitelně koupit, ale můžete se také pustit do jejich přípravy. 

Základní vanilková zmrzlina

Více

Základní malinová zmrzlina

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit