Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hutný čokoládový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 56
Více než hodinu Snadné 8-10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1076 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 64 g
Tuky 84 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poprašte ho kakaem a podávejte s neslazenou šlehačkou.

Suroviny

dle základního receptu (viz odkaz v postupu)
tmavá čokoláda 200 g
rozpuštěná
na posypání
neslazená, k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 ºC.

2

Postupujte podle základního receptu, ale snižte množství třtinového cukru na 230 g a dejte jen ½ lžičky kypřicího prášku. Spolu s moukou, kakaem a kypřicím práškem přidejte 200 g rozpuštěné kvalitní hořké čokolády.

3

Lžící naklaďte těsto do dortové formy o průměru 22 centimetrů vyložené pečicím papírem. Pečte 1 hodinu 15 minut. Nechte 10 minut ve formě, pak vyjměte.  

4

Hotový dort poprašte kakaem a při podávání případně doplňte šlehačkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...