Poprašte ho kakaem a podávejte s neslazenou šlehačkou.
Suroviny
dle základního receptu (viz odkaz v postupu)
tmavá čokoláda
200
g
rozpuštěná
na posypání
neslazená, k podávání
Postup
1
Předehřejte troubu na 160 ºC.
2
Postupujte podle základního receptu, ale snižte množství třtinového cukru na 230 g a dejte jen ½ lžičky kypřicího prášku. Spolu s moukou, kakaem a kypřicím práškem přidejte 200 g rozpuštěné kvalitní hořké čokolády.
3
Lžící naklaďte těsto do dortové formy o průměru 22 centimetrů vyložené pečicím papírem. Pečte 1 hodinu 15 minut. Nechte 10 minut ve formě, pak vyjměte.
4
Hotový dort poprašte kakaem a při podávání případně doplňte šlehačkou.