
Obalované sýrovo-šunkové kuličky
Jemný tvaroh a sýr tvoří pevný základ rychlých a po libosti obměňovatelných kuliček. Už díky tvaru skáčou do pusy samy...
Vydání: 2005/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 100 g šunky nebo šunkového salámu
- 150 g tvrdého sýra typu eidam
- 200 g lučiny
- 50 g změklého másla
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíci rozpuštěného másla
- sekanou bazalku, sekané pistácie,
- pažitku, sladkou mletou papriku
Na obalení:
Příprava jídla
1. Třetinu sýra odkrojte a nastrouhejte najemno. Zbytek spolu se šunku nakrájejte na drobné kostičky. Lučinu rozmíchejte s máslem a spojte se sýrem a šunkou.
2. Z takto vzniklé směsi vytvořte kuličky zhruba velikosti ořechu. Třetinu jich obalte v nastrouhaném sýru (můžete použít i ementál, čedar...), druhou v nasekané nati jarní cibulky, poslední v mleté paprice. Všechno ještě ozdobte pistáciemi, bylinkami nebo kořením podle chuti. Kuličky, jejichž počet můžete znásobením množství surovin libovolně navýšit, pak dejte aspoň na dvacet minut do chladničky.
2. Z takto vzniklé směsi vytvořte kuličky zhruba velikosti ořechu. Třetinu jich obalte v nastrouhaném sýru (můžete použít i ementál, čedar...), druhou v nasekané nati jarní cibulky, poslední v mleté paprice. Všechno ještě ozdobte pistáciemi, bylinkami nebo kořením podle chuti. Kuličky, jejichž počet můžete znásobením množství surovin libovolně navýšit, pak dejte aspoň na dvacet minut do chladničky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 14:21