Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Karlovarské knedlíky

Popis receptu: 
Karlovarské knedlíky
Autor: Jiří Kosík
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    250g žemle krájené na kostky 2 vejce petržel lžička soli 100 g hrubé mouky 2 dl mléka špetka muškátového květu špetka bílého pepře

Příprava jídla

Žemle zastříkneme mlékem, necháme nabobtnat, přidáme mouku, žloutky, rozsekanou petržel, sůl a koření. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do připravené hmoty. Tu podle klasického receptu vkládáme na bavlněný šátek přetřený olejem, stočíme do válečku a na koncích zavážeme provázkem. Vložíme do vroucí vody a 15 - 20 minut vaříme. Místo šátku je možno použít alobal.
REKLAMA

Přidat komentář