
Uživatelský
recept
recept
Karlovarské knedlíky
Popis receptu:
Karlovarské knedlíky
Autor: Jiří Kosík
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
250g žemle krájené na kostky
2 vejce
petržel
lžička soli
100 g hrubé mouky
2 dl mléka
špetka muškátového květu
špetka bílého pepře
Příprava jídla
Žemle zastříkneme mlékem, necháme nabobtnat, přidáme mouku, žloutky, rozsekanou petržel, sůl a koření. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do připravené hmoty.
Tu podle klasického receptu
vkládáme na bavlněný šátek přetřený olejem, stočíme do válečku a na koncích zavážeme provázkem. Vložíme do vroucí vody
a 15 - 20 minut vaříme. Místo šátku je možno použít alobal.
Přidat komentář