Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karlovarské knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6550 kcal
Bílkoviny 274 g
Sacharidy 620 g
Tuky 305 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karlovarské knedlíky – jemné, nadýchané a plné chuti. Tento elegantní příloha, která vznikla přímo v srdci lázeňského kraje, se skvěle hodí ke svátečním pokrmům i tradičním českým omáčkám. Na rozdíl od klasických houskových knedlíků se do těch karlovarských přidává šlehaný bílek, díky kterému mají jemnější a lehčí strukturu. Knedlíky, k nedělnímu obědu jako stvořené. Touto přílohou ohromíte i tchyni.

Související recepty

Suroviny

sůl 1 ČL
mouka pšeničná hrubá 550 g
housky 4 ks

Postup

1

70 g másla a lžičku soli utřete do pěny, postupně vetřete žloutky, pak pomalu po lžících přilijte mléko a přisypte hrubou mouku.

2

Do vzniklého těsta vmíchejte kostičky ze 4 housek opečené na 20 g másla a tuhý sníh z bílků.

3

Na dvě čisté utěrky či na látkové ubrousky potřené 20 g másla rozdělte těsto, zavažte vždy na obou stranách nadvakrát asi na palec od sebe.

4

Vložte do vroucí osolené vody, vařte 15 minut, pak odstraňte provázky blíže k těstu a ještě 30 minut dovařte.

5

Uvařený knedlík vyjměte z ubrousku a hned nakrájejte nití. Jezte k jemnému masu nebo omáčce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem
  • Zajímavosti

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem

Kynuté knedlíky, které kdysi bývaly jednoduchým postním jídlem, dnes evokují hlavně pohodu alpských horských chat. Naplněné povidly, přelité voňavou vanilkovou omáčkou a posypané mákem – kdo by odolal? A pokud vás právě nečekají zasněžené...