Knedlíky, k nedělnímu obědu jako stvořené. Touto přílohou ohromíte i tchyni.
Suroviny
Postup
1
70 g másla a 1 lžičku soli utřete do pěny, postupně vetřete 6 žloutků, pak pomalu po lžících přilijte ½ l mléka a 550 g hrubé mouky.
2
Do vzniklého těsta vmíchejte kostičky ze 4 housek opečené na 20 g másla a tuhý sníh ze 6 bílků.
3
Na dvě čisté utěrky či na látkové ubrousky potřené 20 g másla rozdělte těsto, zavažte vždy na obou stranách nadvakrát asi na palec od sebe.
4
Vložte do vroucí osolené vody, vařte 15 minut, pak odstraňte provázky blíže k těstu a ještě 30 minut dovařte.
5
Uvařený knedlík vyjměte z ubrousku a hned nakrájejte nití. Jezte k jemnému masu nebo omáčce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu s hovězím: Tip pro nedělní oběd(4 recepty)