Karlovarské knedlíky

Karlovarské knedlíky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6785 kcal
Bílkoviny 289 g
Sacharidy 645 g
Tuky 315 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky, k nedělnímu obědu jako stvořené. Touto přílohou ohromíte i tchyni.

Suroviny

máslo 70 g
žloutek 6 ks
bílek 6 ks
mléko 1 l
mouka pšeničná hrubá 550 g
housky 4 ks
máslo 40 g

70 g másla a 1 lžičku soli utřete do pěny, postupně vetřete 6 žloutků, pak pomalu po lžících přilijte ½ l mléka a 550 g hrubé mouky. Do vzniklého těsta vmíchejte kostičky ze 4 housek opečené na 20 g másla a tuhý sníh ze 6 bílků. Na dvě čisté utěrky či na látkové ubrousky potřené 20 g másla rozdělte těsto, zavažte vždy na obou stranách nadvakrát asi na palec od sebe. Vložte do vroucí osolené vody, vařte 15 minut, pak odstraňte provázky blíže k těstu a ještě 30 minut dovařte. Uvařený knedlík vyjměte z ubrousku a hned nakrájejte nití. Jezte k jemnému masu nebo omáčce.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit