Karlovarské knedlíky – jemné, nadýchané a plné chuti. Tento elegantní příloha, která vznikla přímo v srdci lázeňského kraje, se skvěle hodí ke svátečním pokrmům i tradičním českým omáčkám. Na rozdíl od klasických houskových knedlíků se do těch karlovarských přidává šlehaný bílek, díky kterému mají jemnější a lehčí strukturu. Knedlíky, k nedělnímu obědu jako stvořené. Touto přílohou ohromíte i tchyni.
Postup
70 g másla a lžičku soli utřete do pěny, postupně vetřete žloutky, pak pomalu po lžících přilijte mléko a přisypte hrubou mouku.
Do vzniklého těsta vmíchejte kostičky ze 4 housek opečené na 20 g másla a tuhý sníh z bílků.
Na dvě čisté utěrky či na látkové ubrousky potřené 20 g másla rozdělte těsto, zavažte vždy na obou stranách nadvakrát asi na palec od sebe.
Vložte do vroucí osolené vody, vařte 15 minut, pak odstraňte provázky blíže k těstu a ještě 30 minut dovařte.
Uvařený knedlík vyjměte z ubrousku a hned nakrájejte nití. Jezte k jemnému masu nebo omáčce.