Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizzy po řecku

Připomenou prosluněnou dovolenou. Ideální na posezení s přáteli. Perfektní spojení sýru a bylinek.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Pečení 0:05
Řecká

Ingredience

    • 4 placky chleba pita
    • trochu oleje na potření placek
    • 450 g sklenici lilků naložených v oleji (Sacla, cca 70 Kč, prodává například Delvita)
    • 100 g fety nebo balkánského sýra, rozdrobeného či nastrouhaného
    • hrst čerstvé máty, nasekané, nebo lžíci sušené, rozdrobené (nahradit můžete dobromyslí či majoránkou, nejlépe čerstvou)
    • sůl a pepř na případné dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 ˚C, horkovzdušnou na 180 ˚C. Chlebové placky potřete olejem a asi čtyři minuty je opékejte v troubě, aby se prohřály a zvláčněly. Můžete je také krátce osmahnout na pánvi, kterou jste mírně potřeli olejem. Lilky sceďte, ale olej uchovejte. Polovinu nakládané zeleniny rozetřete nebo rozmixujte na hladký krém. Ochutnejte: nakládaná zelenina bývá pikantní (a feta slaná), takže možná nebude nutné dochucovat solí ani pepřem.

2. Lilkovým krémem potřete placky, poklaďte je zbylými plátky lilků, posypte rozdrobeným sýrem a lístky máty, nasekanými nebo natrhanými na menší kousky. Směs opatrně zakápněte trochou oleje z naložené zeleniny a můžete podávat.

Tip apetitu
Klasické chlebové placky typu řecké pity dnes už koupíte v nejširší prodejní síti. Univerzálně použitelný je pita chléb Odkolek, 4 placky za cca 22 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.12
Obrazek uzivatele
Mně v Řecku mám radá jídla: gyros, zeleninoví salát s fetou, souvlaki, mousaku.

Přidat komentář