Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizzy po řecku
Pizzy po řecku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizzy po řecku

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1495 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 218 g
Tuky 41 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připomenou prosluněnou dovolenou. Ideální na posezení s přáteli. Perfektní spojení sýru a bylinek.

Suroviny

olej
trocha na potření placek
lilek 450 g
naložený v oleji
nebo balkánský sýr, rozdrobený a nastrouhaný
máta hrst
čerstvé, nasekané nebo lžíce sušené, rozdrobené (náhrada dobromyslí, či nejlépe čerstvou majoránkou)
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 ˚C, horkovzdušnou na 180 ˚C.

2

Chlebové placky potřete olejem a asi čtyři minuty je opékejte v troubě, aby se prohřály a zvláčněly. Můžete je také krátce osmahnout na pánvi, kterou jste mírně potřeli olejem.

3

Lilky sceďte, ale olej uchovejte. Polovinu nakládané zeleniny rozetřete nebo rozmixujte na hladký krém. Ochutnejte: nakládaná zelenina bývá pikantní (a feta slaná), takže možná nebude nutné dochucovat solí ani pepřem.

4

Lilkovým krémem potřete placky, poklaďte je zbylými plátky lilků, posypte rozdrobeným sýrem a lístky máty, nasekanými nebo natrhanými na menší kousky. Směs opatrně zakápněte trochou oleje z naložené zeleniny a můžete podávat.

Tip apetitu
Klasické chlebové placky typu řecké pity dnes už koupíte v nejširší prodejní síti. Univerzálně použitelný je pita chléb.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

25.10.2008 14:14
Mně v Řecku mám radá jídla: gyros, zeleninoví salát s fetou, souvlaki, mousaku.
02.09.2007 08:23
Recept se nachází v č.5/05, str.12

Apetit magazín