Připomenou prosluněnou dovolenou. Ideální na posezení s přáteli. Perfektní spojení sýru a bylinek.
Postup
Troubu předehřejte na 200 ˚C, horkovzdušnou na 180 ˚C.
Chlebové placky potřete olejem a asi čtyři minuty je opékejte v troubě, aby se prohřály a zvláčněly. Můžete je také krátce osmahnout na pánvi, kterou jste mírně potřeli olejem.
Lilky sceďte, ale olej uchovejte. Polovinu nakládané zeleniny rozetřete nebo rozmixujte na hladký krém. Ochutnejte: nakládaná zelenina bývá pikantní (a feta slaná), takže možná nebude nutné dochucovat solí ani pepřem.
Lilkovým krémem potřete placky, poklaďte je zbylými plátky lilků, posypte rozdrobeným sýrem a lístky máty, nasekanými nebo natrhanými na menší kousky. Směs opatrně zakápněte trochou oleje z naložené zeleniny a můžete podávat.
Tip apetitu
Klasické chlebové placky typu řecké pity dnes už koupíte v nejširší prodejní síti. Univerzálně použitelný je pita chléb.
Komentáře