Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza s pestem a prosciuttem

pizza
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pizza s pestem a prosciuttem

3.1/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2708 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 356 g
Tuky 75 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza s pestem chutná opravdu skvěle

Suroviny

čerstvé, lze nahradit 10 g sušeného
med 15 g
lze nahradit cukrem
sůl 15 g
voda 315 ml
vlažná
lze nahradit 250 g hladké a 250 g hrubé
mouka
na posypání
Na náplň
oloupaná, nadrobno nakrájená
bazalkové pesto 3 PL
lze nahradit slaninou
nakrájená na plátky
čerstvě strouhaný

Postup

1

V polovině dávky vody rozpusťte droždí a cukr nebo med. Na teple by kvásek měl vzejít do čtvrt hodiny.

2

Mouku a sůl nasypte na vál, uprostřed vytvořte důlek a vlijte do něj vzešlé droždí. Zpracujte prsty, až se voda vsákne. Přidejte zbytek vody (použijte jí tolik, aby směs nebyla ani suchá, ani lepivá) a vypracujte těsto.

3

Asi pět minut ho dobře propracovávejte. Vytvořte šišku, přesuňte ji na pomoučený plech a poprašte moukou. Nožem do ní udělejte několik zářezů, bude lépe kynout. Na teplém místě asi za 40 až 90 minut zdvojnásobí objem.

4

Vykynuté těsto znovu pečlivě propracujte hnětením a boucháním o pracovní plochu, abyste z něj vypudili vzduch. Vyválejte je na požadovaný tvar a tloušťku (jestliže vám těsto zbude, můžete je v mikrotenovém sáčku uchovat v chladu – vydrží i několik dní). Položte na vymaštěný plech a nechte ještě půl hodiny znovu kynout.

5

Troubu předehřejte na 220 °C; horkovzdušnou na 200 °C.
Pizzu poklaďte náplní.

6

Pečte asi dvacet minut, až těsto zezlátne a sýr se roztaví.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

12.08.2007 16:29
hana ma pravdu. ja osobne na jamieho nedam dopustit, ale testo je vskutku prilis slane. ja davam asi dve spetky soli, tedy ne 15, ale zhruba 1,5g.
10.06.2007 19:17
Díky za recept, ještě jsem ho urychlila. Do osolené mouky zamíchat sáček droždí. V teplé vodě 2 lžíce medu. Prohníst a dát kynout. Pak znova prohníst a vyválet dvě placky na plech. Super s pecorinem a pršutem. Je to rychlovka a nebylo suché.
27.02.2007 14:00
taky jste to těsto měly šíleně slaný???
07.06.2006 23:13
Autorem receptu na pripravu tohoto testa je Jamie Oliver,sluselo by se ho uvest.

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč