Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s pestem a prosciuttem
pizza
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pizza s pestem a prosciuttem

3.4/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2708 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 356 g
Tuky 75 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza s pestem chutná opravdu skvěle

Suroviny

čerstvé, lze nahradit 10 g sušeného
med 15 g
lze nahradit cukrem
sůl 15 g
voda 315 ml
vlažná
lze nahradit 250 g hladké a 250 g hrubé
mouka
na posypání
Na náplň
oloupaná, nadrobno nakrájená
bazalkové pesto 3 PL
lze nahradit slaninou
nakrájená na plátky
čerstvě strouhaný

Postup

1

V polovině dávky vody rozpusťte droždí a cukr nebo med. Na teple by kvásek měl vzejít do čtvrt hodiny.

2

Mouku a sůl nasypte na vál, uprostřed vytvořte důlek a vlijte do něj vzešlé droždí. Zpracujte prsty, až se voda vsákne. Přidejte zbytek vody (použijte jí tolik, aby směs nebyla ani suchá, ani lepivá) a vypracujte těsto.

3

Asi pět minut ho dobře propracovávejte. Vytvořte šišku, přesuňte ji na pomoučený plech a poprašte moukou. Nožem do ní udělejte několik zářezů, bude lépe kynout. Na teplém místě asi za 40 až 90 minut zdvojnásobí objem.

4

Vykynuté těsto znovu pečlivě propracujte hnětením a boucháním o pracovní plochu, abyste z něj vypudili vzduch. Vyválejte je na požadovaný tvar a tloušťku (jestliže vám těsto zbude, můžete je v mikrotenovém sáčku uchovat v chladu – vydrží i několik dní). Položte na vymaštěný plech a nechte ještě půl hodiny znovu kynout.

5

Troubu předehřejte na 220 °C; horkovzdušnou na 200 °C.
Pizzu poklaďte náplní.

6

Pečte asi dvacet minut, až těsto zezlátne a sýr se roztaví.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

12.08.2007 16:29
hana ma pravdu. ja osobne na jamieho nedam dopustit, ale testo je vskutku prilis slane. ja davam asi dve spetky soli, tedy ne 15, ale zhruba 1,5g.
10.06.2007 19:17
Díky za recept, ještě jsem ho urychlila. Do osolené mouky zamíchat sáček droždí. V teplé vodě 2 lžíce medu. Prohníst a dát kynout. Pak znova prohníst a vyválet dvě placky na plech. Super s pecorinem a pršutem. Je to rychlovka a nebylo suché.
27.02.2007 14:00
taky jste to těsto měly šíleně slaný???
07.06.2006 23:13
Autorem receptu na pripravu tohoto testa je Jamie Oliver,sluselo by se ho uvest.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...