0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie

Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1433 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 40 g
Tuky 94 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypečené těsto z obou stran, voňavá náplň uvnitř. Dobrou chuť!

Suroviny

olivový olej 3 PL
+ na potření těsta
cibule 1 ks
na drobno
česnek 1 stroužek
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě namletý
suché
šunka 100 g
na kostičky
smetanový
těsto na pizzu
podle základního receptu
strouhanka 2 PL

1V pánvi na oleji doměkka opečte cibuli i česnek. Přidejte hovězí, sůl a pepř a míchejte, dokud není maso opečené. Přilijte víno a povařte, aby se tekutina odpařila. Po zchladnutí vmíchejte šunku a sýry.

2Těsto rozdělte na poloviny. První rozválejte, posypte lžící strouhanky, pokapejte olejem, potřete masovou směsí a poprašte zbytkem strouhanky. Pak vyválejte zbytek těsta, položte ho přes náplň a pevně spojte okraje.

3Potřete vodou a pečte půl hodiny. Po vyjmutí nechte aspoň čtvrt hodiny stát.

Těsto
30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte. Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto. Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu. Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Anonym

Bude to těsto kiynout v lednici? (když jsou tam tři stupně)

Anonym

Zizo, neboj, v lednici ti vykyne těsto, v teole to pouze urychlíš. Ale langoše jsou také z kynutého těsta a to můžeš mít i několik dní v lednici a je super. Tak, dobrou chuť a pak napiš, jestlise ti těsto povedlo

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč