Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie
Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1433 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 40 g
Tuky 94 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na Sicílii se jí říká sfinciuni nebo sfincione, v každém případě jde o typ rustikální pizzy, která potěší měkkoučkým nakynutým těstem. 

Suroviny

olivový olej 3 PL
+ na potření těsta
na drobno
česnek 1 stroužek
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě namletý
suché
šunka 100 g
na kostičky
podle základního receptu
strouhanka 2 PL

Postup

1

V pánvi na oleji doměkka opečte cibuli i česnek. Přidejte hovězí, sůl a pepř a míchejte, dokud není maso opečené. Přilijte víno a povařte, aby se tekutina odpařila. Po zchladnutí vmíchejte šunku a sýry.

2

Připravené těsto rozdělte na poloviny. První rozválejte, posypte lžící strouhanky, pokapejte olejem, potřete masovou směsí a poprašte zbytkem strouhanky. Pak vyválejte zbytek těsta, položte ho přes náplň a pevně spojte okraje.

3

Potřete vodou a pečte půl hodiny. Po vyjmutí nechte aspoň čtvrt hodiny stát.

Těsto
30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte. Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto. Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu. Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

29.08.2008 22:16
Bude to těsto kiynout v lednici? (když jsou tam tři stupně)
01.09.2008 14:50
Zizo, neboj, v lednici ti vykyne těsto, v teole to pouze urychlíš. Ale langoše jsou také z kynutého těsta a to můžeš mít i několik dní v lednici a je super. Tak, dobrou chuť a pak napiš, jestlise ti těsto povedlo

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...