Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie

Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1433 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 40 g
Tuky 94 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vypečené těsto z obou stran, voňavá náplň uvnitř. Dobrou chuť!

Suroviny

olivový olej 3 PL
+ na potření těsta
cibule 1 ks
na drobno
česnek 1 stroužek
nasekaný
hovězí maso mleté 250 g
sůl
pepř
čerstvě namletý
víno bílé 75 g
suché
šunka 100 g
na kostičky
ricotta 50 g
krémový sýr 100 g
smetanový
těsto na pizzu
podle základního receptu
strouhanka 2 PL

1V pánvi na oleji doměkka opečte cibuli i česnek. Přidejte hovězí, sůl a pepř a míchejte, dokud není maso opečené. Přilijte víno a povařte, aby se tekutina odpařila. Po zchladnutí vmíchejte šunku a sýry.

2Těsto rozdělte na poloviny. První rozválejte, posypte lžící strouhanky, pokapejte olejem, potřete masovou směsí a poprašte zbytkem strouhanky. Pak vyválejte zbytek těsta, položte ho přes náplň a pevně spojte okraje.

3Potřete vodou a pečte půl hodiny. Po vyjmutí nechte aspoň čtvrt hodiny stát.

Těsto
30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte. Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto. Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu. Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit