Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečená pizza s kozím sýrem
Nepečená pizza s kozím sýrem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Nepečená pizza s kozím sýrem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1500 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 186 g
Tuky 47 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůbec nemusíte zapínat troubu. Jednoduché, přesto vysloveně nevšední jídlo. Samé delikátní chutě.

Suroviny

čtverhranný, světlý - ficaccia, ciabatta
paprika 200 g
grilované a marinované v oleji
pesto 3 PL
řeřicha 80 g
měkký

Postup

1

Všechno pečivo podélně rozpulte. Nechte okapat papriky, ale olej nechte stranou. Na řeznou stranu chleba rozdělte lžíci pesta a rozetřete.

2

Na půlky chleba rozložte papriky i řeřichu a rozdrobte kozí sýr. Zbylou lžíci pesta rozmíchejte s olejem z paprik a vzniklou směsí zakápněte všechny ,pizzy‘. Navrch rozložte olivy, rozkrájejte na dílky a podávejte.

Tip apetitu
Čerstvý kozí sýr St. Pierre se čtyřmi druhz pepře či pažitkou má tvar válečku a snadno ho nakrájíte na kolečka. Fantastický dezertní kozí sýr Doral je bio!.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

23.07.2008 13:23
Je to výborné a rychlé, můžu vřele doporučit. Kozí sýr lze nahradit i jiným podle chuti, ale kozí je jemný a delikátní. Chutnalo to i manželovi, který se "podezřelým" sýrům vyhýbá.
02.09.2007 15:04
Recept se nachází v č.7/05, str.12

Apetit magazín