Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Nepečená pizza s kozím sýrem

Nepečená pizza s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 240 g
Tuky 47 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Vůbec nemusíte zapínat troubu. Jednoduché, přesto vysloveně nevšední jídlo. Samé delikátní chutě.

Suroviny

pečivo 4 ks
čtverhranné, světlé - ficaccia, ciabatta
200 g
papriky v oleji marinované grilované červené nebo zelené (např. Rolnik nebo Sacla)
pesto 3 PL
řeřicha 80 g
kozí sýr 100 g
měkký
olivy černé hrst
1. Všechno pečivo podélně rozpulte. Nechte okapat papriky, ale olej nechte stranou. Na řeznou stranu chleba rozdělte lžíci pesta a rozetřete.

2. Na půlky chleba rozložte papriky i řeřichu a rozdrobte kozí sýr. Zbylou lžíci pesta rozmíchejte s olejem z paprik a vzniklou směsí zakápněte všechny ,pizzy‘. Navrch rozložte olivy, rozkrájejte na dílky a podávejte.

Tip apetitu
Čerstvý kozí sýr St. Pierre se čtyřmi druhz pepře či pažitkou má tvar válečku a snadno ho nakrájíte na kolečka (100 g asi za 60 Kč, např. Carrefour). Fantastický dezertní kozí sýr Doral je bio! (100 g za cca 55 Kč, prodávají prodejny zdravé výživy)

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.12

Anonym

Je to výborné a rychlé, můžu vřele doporučit. Kozí sýr lze nahradit i jiným podle chuti, ale kozí je jemný a delikátní. Chutnalo to i manželovi, který se "podezřelým" sýrům vyhýbá.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit