Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

HOVĚZÍ NUDLIČKY V MARINÁDĚ

Popis receptu: 
Rozpis na 4 porce
Autor: Jaromír Broulík
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    600 g hovězího masa (roštěnce), 2 lžíce dijónské hořčice, 1 chilli paprička, špetka drceného pepře, 2 lžíce worcesteru, 1 větší cibule, sůl, 1 svazek mladé cibulky, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml masového vývaru.

Příprava jídla

1. Hovězí maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem nakrájíme na úzké nudličky. Potom si připravíme marinádu. Dijonskou hořčici smícháme s nadrobno posekanou chilli papričkou, pokud nemáme čerstvou, použijeme sušenou, drceným bílým pepřem a jednou polévkovou lžící olivového oleje. Do marinády nasypeme na nudličky nakrájenou roštěnou, promícháme, osolíme, přidáme wocester a maso v ní necháme alespoň 3 hodiny marinovat. Nejlépe je však nechat maso marinovat do druhého dne, aby do sebe marinádu nasáklo. 2. Na pánvi rozpálíme olej a marinované maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou mladou cibulku. vše dohromady mírně orestujeme. 3. K orestovanému masu přilijeme zbytek marinády, promícháme, osmahneme a lehce podlijeme masovým vývarem. pak necháme provařit až do zhoustnutí a podle chuti dosolíme. Hovězí nudličky podáváme s vařenými těstovinami nebo s rýží. Vhodné jsou také brambory.Zdobíme čerstvými bylinkami, jako je tymián, estragon nebo bazalka.
REKLAMA

Přidat komentář