Tradičně se tyhle kofty servírují s omáčkou amba, vyrobenou z naloženého nezralého manga. Mangové čatní je za ni důstojná náhrada. Dejte pozor, ať se z čatní do masové směsi na kofty nedostanou velké kusy manga – ty si naopak schovejte k podávání.
Suroviny
Postup
Rozpalte gril nebo grilovací pánev. V míse smíchejte maso, cibuli, česnek, chilli, pepř, sumah a mangové čatní, osolte a vytvarujte 8 šišek. Každou šišku nabodněte na grilovací jehlu nebo špejli.
Kofty položte na gril nebo grilovací pánev (v případě potřeby ji slabě potřete olejem) a grilujte z každé strany 3–4 minuty, dokud není maso hotové.
Kofty rozdělte na talíře, pokapejte tahini a poprašte špetkou sumahu. Podávejte s trochou mangového čatní, bylinkami, nakrájenou cibulí, rajčaty a chlebem pita.
NĚCO NAVÍC
Odrůda chilli papriček známá též jako Halaby či Pul Biber pochází ze Sýrie, dnes se pěstuje hlavně v Turecku. Je mírně pálivá, s ovocnou a nakyslou chutí.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.