0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí kofty
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1058 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 39 g
Tuky 57 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradičně se tyhle kofty servírují s omáčkou amba, vyrobenou z naloženého nezralého manga. Mangové čatní je za ni důstojná náhrada. Dejte pozor, ať se z čatní do masové směsi na kofty nedostanou velké kusy manga – ty si naopak schovejte k podávání.

Suroviny

ideálně s cca 20 % tuku
cibule červená ½ ks
nastrouhaná nahrubo
česnek 2 stroužky
prolisované
chilli sušené 1 ČL
vločky z papriček Aleppo (viz Něco navíc)
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
koření sumah 2 ČL
+ na posypání
mangové čatní 4 PL
+ k podávání
K podávání
tahini 2 PL
petrželka
hladkolistá
koriandr čerstvý
čerstvý
cibule červená
na tenké proužky
na klínky
pita

Postup

1

Rozpalte gril nebo grilovací pánev. V míse smíchejte maso, cibuli, česnek, chilli, pepř, sumah a mangové čatní, osolte a vytvarujte 8 šišek. Každou šišku nabodněte na grilovací jehlu nebo špejli.

2

Kofty položte na gril nebo grilovací pánev (v případě potřeby ji slabě potřete olejem) a grilujte z každé strany 3–4 minuty, dokud není maso hotové.

3

Kofty rozdělte na talíře, pokapejte tahini a poprašte špetkou sumahu. Podávejte s trochou mangového čatní, bylinkami, nakrájenou cibulí, rajčaty a chlebem pita.

NĚCO NAVÍC
Odrůda chilli papriček známá též jako Halaby či Pul Biber pochází ze Sýrie, dnes se pěstuje hlavně v Turecku. Je mírně pálivá, s ovocnou a nakyslou chutí.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč