Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí kofty
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1058 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 39 g
Tuky 57 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradičně se tyhle kofty servírují s omáčkou amba, vyrobenou z naloženého nezralého manga. Mangové čatní je za ni důstojná náhrada. Dejte pozor, ať se z čatní do masové směsi na kofty nedostanou velké kusy manga – ty si naopak schovejte k podávání.

Suroviny

ideálně s cca 20 % tuku
nastrouhaná nahrubo
česnek 2 stroužky
prolisované
chilli sušené 1 ČL
vločky z papriček Aleppo (viz Něco navíc)
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
koření sumah 2 ČL
+ na posypání
+ k podávání
K podávání
petrželka
hladkolistá
koriandr čerstvý
čerstvý
na tenké proužky
na klínky

Postup

1

Rozpalte gril nebo grilovací pánev. V míse smíchejte maso, cibuli, česnek, chilli, pepř, sumah a mangové čatní, osolte a vytvarujte 8 šišek. Každou šišku nabodněte na grilovací jehlu nebo špejli.

2

Kofty položte na gril nebo grilovací pánev (v případě potřeby ji slabě potřete olejem) a grilujte z každé strany 3–4 minuty, dokud není maso hotové.

3

Kofty rozdělte na talíře, pokapejte tahini a poprašte špetkou sumahu. Podávejte s trochou mangového čatní, bylinkami, nakrájenou cibulí, rajčaty a chlebem pita.

NĚCO NAVÍC
Odrůda chilli papriček známá též jako Halaby či Pul Biber pochází ze Sýrie, dnes se pěstuje hlavně v Turecku. Je mírně pálivá, s ovocnou a nakyslou chutí.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín