Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové kotlety s omáčkou satay

Vepřové kotlety s omáčkou satay

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2549 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 69 g
Tuky 155 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotické, efektní a hotové do půlhodinky. Víc k tomu snad není třeba dodávat. 

Suroviny

rostlinný olej
na potření pánve či grilu
kotleta 800 g
vepřová, silnější, s kostí
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku satay
cibule ½ ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
čerstvá červená, dlouhá, nakrájená nadrobno
(crunchy)
terijaki omáčka 1 PL
nebo kecap manis
třtinový cukr 1 ČL
limetová šťáva 1 PL
K podávání
okurka ½ ks
nakrájená na kostičky
čerstvá červená, nakrájená nadrobno
rýže jasmínová
dušená
nakrájená na klínky
koriandr čerstvý
čerstvé lístky

Postup

1

Na omáčku opékejte v rendlíku na oleji cibuli, česnek a chilli 4 minuty, aby vše změklo. Přidejte arašídové máslo, kokosové mléko, sójovou omáčku, cukr a limetovou šťávu. Promíchejte, ztlumte a zahřívejte 3–5 minut, aby se omáčka prohřála.

2

Mezitím rozehřejte gril nebo grilovací pánev a lehce potřete olejem. Kotlety osolte a opepřete a opékejte je na grilu nebo grilovací pánvi zhruba 3 minuty po každé straně, nebo až jsou propečené. Rýži a kotlety rozdělte na servírovací talíře. Doplňte omáčkou satay, okurkou, chilli, klínky limety a čerstvým koriandrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín