Exotické, efektní a hotové do půlhodinky. Víc k tomu snad není třeba dodávat.
Suroviny
rostlinný olej
na potření pánve či grilu
kotleta
800
g
vepřová, silnější, s kostí
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku satay
arašídový olej
1
ČL
cibule
½
ks
nakrájená nadrobno
česnek
1
stroužek
drcený
chilli paprička
½
ks
čerstvá červená, dlouhá, nakrájená nadrobno
arašídové máslo
140
g
(crunchy)
kokosové mléko
185
g
terijaki omáčka
1
PL
nebo kecap manis
třtinový cukr
1
ČL
limetová šťáva
1
PL
K podávání
okurka
½
ks
nakrájená na kostičky
chilli paprička
½
ks
čerstvá červená, nakrájená nadrobno
rýže jasmínová
dušená
limeta
1
ks
nakrájená na klínky
koriandr čerstvý
čerstvé lístky
Postup
1
Na omáčku opékejte v rendlíku na oleji cibuli, česnek a chilli 4 minuty, aby vše změklo. Přidejte arašídové máslo, kokosové mléko, sójovou omáčku, cukr a limetovou šťávu. Promíchejte, ztlumte a zahřívejte 3–5 minut, aby se omáčka prohřála.
2
Mezitím rozehřejte gril nebo grilovací pánev a lehce potřete olejem. Kotlety osolte a opepřete a opékejte je na grilu nebo grilovací pánvi zhruba 3 minuty po každé straně, nebo až jsou propečené. Rýži a kotlety rozdělte na servírovací talíře. Doplňte omáčkou satay, okurkou, chilli, klínky limety a čerstvým koriandrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu(22 receptů )