Vepřové kotlety s omáčkou satay

Vepřové kotlety s omáčkou satay

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2549 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 69 g
Tuky 155 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotické, efektní a hotové do půlhodinky. Víc k tomu snad není třeba dodávat. 

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej
na potření pánve či grilu
kotleta 800 g
vepřová, silnější, s kostí
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku satay
arašídový olej 1 ČL
cibule 0.5 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
chilli paprička 0.5 ks
čerstvá červená, dlouhá, nakrájená nadrobno
arašídové máslo 140 g
(crunchy)
kokosové mléko 185 g
terijaki omáčka 1 PL
nebo kecap manis
třtinový cukr 1 ČL
limetová šťáva 1 PL
K podávání
okurka 0.5 ks
nakrájená na kostičky
chilli paprička 0.5 ks
čerstvá červená, nakrájená nadrobno
rýže jasmínová
dušená
limeta 1 ks
nakrájená na klínky
koriandr
čerstvé lístky

1 Na omáčku opékejte v rendlíku na oleji cibuli, česnek a chilli 4 minuty, aby vše změklo. Přidejte arašídové máslo, kokosové mléko, sójovou omáčku, cukr a limetovou šťávu. Promíchejte, ztlumte a zahřívejte 3–5 minut, aby se omáčka prohřála.

2 Mezitím rozehřejte gril nebo grilovací pánev a lehce potřete olejem. Kotlety osolte a opepřete a opékejte je na grilu nebo grilovací pánvi zhruba 3 minuty po každé straně, nebo až jsou propečené. Rýži a kotlety rozdělte na servírovací talíře. Doplňte omáčkou satay, okurkou, chilli, klínky limety a čerstvým koriandrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit